Tápai Szabina: Három gyereknek teremtem meg otthon a karácsony varázsát

A gyönyörű sportoló bepillantást engedett családi életükbe és az ünnepek körüli készülődésbe.

Imádják a karácsonyt

Tápai Szabina már kislány kora óta szereti az ünnepek hangulatát, így felnőttként is élvezte, amikor első önálló karácsonyokat kellett prezentálnia párjának, Kucsera Gábornak. A két egykori élsportoló az utóbbi években már nemcsak egymásnak teremti meg az ünnepi hangulatot: fiuk, Beni már hatéves nagyfiúként várja a Jézuskát, míg kislányuk, Milla idén lett egyéves. A kis apróságok már nagyon izgatottak, hiszen az elmúlt hetekben többször is találkoztak a Mikulással és már az otthonuk is telivan díszekkel és fényekkel, ráadásul a hétvégén közösen látogatnak ki a MikulásGyárba, a Sportolók hétvégéjére. Szabina a Femcafe.hu-nak többet is elárult arról, hogyan készülnek az idei karácsonyra és miért tartották fontosnak férjével, hogy csatlakozzanak a jótékonysági akcióhoz.

Miért szimpatikus számodra a MikulásGyár akciója?

Nagyon jó kezdeményezésnek tartom a MikulásGyárat. Szoktuk mondani, hogy nem csak a karácsony közeledtével kellene jótékonykodni, de az tény, hogy valamiért ilyenkor nyitottabbak erre az emberek. Mi egész évben szoktunk adakozni. Rengeteg család nem teheti meg, hogy olyan ajándékot és ételt tegyen le a szerettei elé, amilyet valójában szeretne. Azt gondolom, hogy akik megtehetik, hogy adakozzanak a javukra, azoknak kötelességük segíteni. Ha csak annyival, hogy visz az ember egy kiló cukrot vagy lisztet, meg néhány holmit, amit az ő gyereke már kinőtt vagy megunt, de még szép állapotban van. Az ünnepnek sehol nem a szükölködésről kellene szólnia. Ha tehetünk azért együtt, hogy a másiknak jobb, szebb ünnep adasson meg, akkor tegyünk.

Milyenek voltak a te gyerekkori karácsonyaid?

Szerencsére boldog, szép gyerekkorom volt és az ünnepek alatt sem nélkülöztünk semmit. Nem volt egy gazdag családunk, de mindig megkaptam azt, amit a Jézuskától kértem. Szenteste a család mindig együtt volt, mindig is ez volt a legfontosabb napja az ünnepnek. Most már évek óta úgy telik, hogy a szüleim és Gábor szülei is átjönnek hozzánk, valamint a testvéreink is, így a gyerekeink együtt lehetnek a nagyszüleikkel és ők pedig minden gyerekükkel, unokájukkal. Már csak a nagymamához szoktunk külön elmenni, így alapvetően meghitt hangulatban, a családunk körében töltjük az ünnepeket. Ez egy régi hagyomány nálunk, ezen az estén mindig együtt vagyunk.

Felnőttként mást jelent a karácsony, mint gyerekkorunkban. Neked mennyit változott az ünnep, mióta édesanyaként már te magad teremted meg az ünnep csodáját?

Én mindig nagyon vártam a karácsonyt, gyerekként és felnőttként is. Nem szeretem annyira ezt a hideg, sötét időt és az ünnepek mégis csodássá varázsolják a kedvemet. Amíg nem volt gyerekünk, addig Gábornak igyekeztem átadni ezt a hangulatot. Nem volt könnyű, hiszen élsportolóként állandóan edzéseink voltak, sokszor még 24-én, 25-én és 26-án is. Jóformán úgy estünk be a karácsonyfa alá. (nevet) Éppen ezért nekem nagyon fotos volt, hogy az elfoglaltságaink ne tereljék el a figyelmünket és teljességében tudjuk megélni kettesben is a karácsony szellemét. Úgyhogy viccesen azt is mondhatnám, hogy ma már három gyereknek teremtem meg otthon a karácsony varázsát, hiszen Gábor volt az első, akin gyakaroltam ezt.

Hogyan szoktatok készülni a gyerekeknek?

Mi kettesben, titokban szoktuk feldíszíteni a fát még december 23-án, este, hogy 24-én reggel már teljes pompájában álljon és rácsodálkozhassanak a gyerekek. Az elején még főleg én ragaszkodtam ehhez, de amióta látja Gábor is, hogy milyen örömet tud varázsolni a gyerekei arcára a karácsonyi csodákkal, azóta már neki is nagyon fontos, hogy erre együtt készüljünk. Nyilván a gyerekek kapnak szép ajándékokat, és olyan dolgokat, amire éppen szükségük van, de leginkább a meghittséget, az összetartozás érzését próbáljuk átadni nekik. Próbáljuk már most azokat a hagyományokat elültetni bennük, amelyeket mi otthonról hozunk. Ennek pedig az is része, hogy megtanítjuk őket arra, hogy milyen jó dolog adni, megosztani másokkal, amink van. Beni biztosan kijön majd velünk a MikulásGyárba, mert ő már megérti, hogy miért fontos ez. A hétvégén ott leszünk mi is a Sportolók hétvégéjén.

A modell és műsorvezető nemcsak ünnepelni, hanem adományozni és ajándékozni is nagyon szeret.

Leadfotó: MikulásGyár

Oldalak

Szólj hozzá Te is!