Pénztárcakímélő tippek karácsonyra - Trükkök, amikkel rengeteget spórolhatunk

A karácsonyi bevásárlások mindannyiunk pénztárcáját és bankszámláját megviselik, de ezekkel az egyszerű és hasznos trükkökkel megelőzhetjük, hogy teljesen lenullázzuk magunkat.

Készüljünk fel időben

Az évek során sokszor előfordult már velem, hogy nagyjából a karácsony előtti héten rohangáltam ajándékokért, és nemcsak, hogy akkor szereztem be őket, hanem akkor is találtam ki, hogy mit veszek. Ez viszont nem a legjobb megoldás, mert így hajlamosabbak vagyunk értelmetlen, és jóval drágább meglepetéseket választani, ráadásul az árak összehasonlítására sem marad időnk. Szóval, a legjobb, ha már most átgondoljuk, ki mit kap majd tőlünk, aztán pedig alaposan utánanézünk az üzletekben és a boltokban, hogy hol mennyiért árulják a kinézett meglepetést.

Írjunk részletes listát

Írjuk le, kinek szeretnénk ajándékot venni, mi lenne az, aztán pedig a hozzávetőleges árakat is jegyezzük le mellé. Így egész decemberben tudni fogjuk, mennyit kell félretennünk az ünnepekre, és azt is át tudjuk majd gondolni, hogy ha nem lenne elég a költségvetésünk, min tudunk spórolni, vagy melyik meglepit kell esetleg újragondolnunk.

Figyeljük az akciókat

A karácsony előtti hetekben szinte nincs olyan üzlet, ahol ne lennének kisebb-nagyobb akciók, ezért érdemes utánanézni, mikor várhatóak a leárazások, és akkora időzíteni a vásárlást. De azt se felejtsük el, hogy rengeteg kuponos ajánlatot is találunk az interneten, ráadásul van, ahol a Black Friday egész hétvégén tart, ami azt jelenti, hogy óriási kedvezményekkel várnak a boltokban és a webshopokban is.

Fotó: lipsticklifestyle.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!