Christmas

Cukor- és gluténmentes mézeskalács - Nem lehet abbahagyni!

Kipróbáltuk és tényleg isteni finom!

HOZZÁVALÓK: (kb. 20 db lesz belőle)

  • 150 g gluténmentes liszt
  • 75 g mézeskalács ízű fehérjepor
  • 70 g laktózmentes tejszín
  • 15 g por formátumú édesítő (eritrit, nyírfacukor vagy sztívia)
  • 125 g laktózmentes vaj
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 tojássárgája

ELKÉSZÍTÉS:

Femcafe tipp

Mi a BioTechUSA Iso Whey Zero mézeskalács ízű fehérjeporral készítettük el a kekszeket. Ez a linzertészta egyébként tapasztalataink alapján - ha semleges ízű, pl. vaníliás proteinnel készítjük - pitealapnak is kiváló!

A fehérjeport a tejszínnel kézzel simára keverjük (gyúrható masszát kell kapnunk). A lisztkeveréket a sóval és az édesítővel összekeverjük, majd a hideg vajjal morzsás állagúra gyúrjuk. Hozzáadjuk a fehérjeporos keveréket és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagolva legalább 2 órát hűtőben pihentetjük. A tésztát 0,5 cm-re nyújtjuk, formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 170°C-on kb. 10-15 percig sütjük.

Fotó, leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Christmas
Fashion&Beauty
A 21 esztendős sztárcsemete természetes báját és magabiztos stílusérzékét is édesanyjától örökölte.
Lifestyle
Hűséges társat keresel a mindennapokra? Ezekkel a négylábúakkal nem foghatsz mellé. Íme!
Lifestyle
Persze az, hogy kinek mi számít jónak az ágyban eltérő lehet, de egy biztos: az alábbi három csillagjegy alapvető tulajdonságai miatt nagyon aktív, ha szeretkezésről van szó. Ha velük összehoz a sors...