Kulcsár Edina: Kisgyerekként kaptam ajándékot jótékonysági akció által

A szépségkirálynő őszintén mesélt arról, miért fontos számára, hogy visszaadja azt a segítséget, amit ő kapott, amikor családja rászorult.

MikulásGyár 2019 - Együtt, egymásért!

Idén 15 éves Magyarország leghíresebb jótékonysági akciója, a MikulásGyár, ami nem kér emelt díjas sms-t, nem teszi ki bankszámlaszámát, nem fogad el készpénzt. Névtelen jótevőket keresnek, akik tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékot ajánlanak fel a rászoruló családok megsegítésére. Az elmúlt évekhez hasonlóan, országszerte számos gyűjtőponton adhatják le dobozaikat az adományozók, 2019. november 29. és december 21. között.

Nem gazdag családból jön

Kulcsár Edina sosem titkolta, hogy rengeteget dolgozott azért, hogy ma olyan körülmények között élhet, ami lehetővé tehet azt, hogy alkalom adtán még jótékonykodni is tud. Bár férje és kisfia számára idén is varázslatossá teszi majd az ünnepeket, gyerekkorában neki nem jutott mindig ajándékokkal és gazdagon terített asztallal karácsony. Edina korábban elmesélte, volt, hogy nem tudtak mit enni, és egyszer csak azért lett karácsonyfájuk, mert az édesanyja talált egy fenyőket szállító teherautóról leesett fát. Saját múltja miatt ezért kiemelten fontosnak tartja, hogy akinek módjában áll, adakozzon és segítsen a rászorulóknak, különösen a gyerekeknek. Edina és Csuti kisfia, Medox azonban nem nélkülöz semmit a karácsonyból, de szülei mindenképpen arra szeretnék megtanítani, hogy az ünnep lényege nem az ajándék, hanem az, hogy együtt lehet a család.

Idén 15 éves a MikulásGyár. Te mióta állsz kapcsolatban ezzel az akcióval? Miért szimpatizálsz vele?

Idén először veszek részt ebben a kampányban, és nagyon örülök, hogy a Mikulásgyárral is tudok segíteni a gyerekeknek.

Mennyire fontos számodra a jótékonyság? Milyen saját tapasztalataid vannak ennek kapcsán?

Nagyon fontos nekem, hiszen kisgyerekként én kaptam így ajándékot. Amióta megtehetem rendszeresen segítek, ahol csak tudok. Nemcsak karácsonykor fontos számomra az adakozás, hanem egész évben. Boldoggá tesz, ha segíthetek.

Milyen volt a karácsony gyerekkorodban? Milyen hagyományaitok voltak?

Meghitt és szeretteljes. Soha nem az ajándékok voltak a fontosak, hanem hogy együtt lehetünk, jut idő a nagy beszélgetésekre, közös társasjátékozásra. Minden évben megnéztük a Grincset és a Télaput a tévében.

Mennyit változott a karácsony, amióta édesanya vagy? Hogyan próbálod megteremteni a kisfiadnak az ünnep varázsát?

Érzésben nagyon más. Ez lesz az első karácsony, amit már ért Medi. Próbáljuk a lakást feldobni majd világítással, de én sajnos az utolsó pillanatos karácsonyozós vagyok, még nem találtam ki, hogy mi hogyan lesz.

Mennyire jelent számodra nehézséget, hogy most várandósan kell helyt állnod a készülődésben?

Semennyire, egyáltalán nem visel meg. Van még időnk bőven szerencsére.

Ha lehetne egy kívánságod, mit kérnél a Jézuskától idén?

Azt, amit minden évben, hogy a családom és a szeretteim legyenek egészségesek és boldogok. És hogy egy nap 48 órából álljon!

A népszerű televízióst sokan hiányolják, de ma már a legtöbbször csak egy-egy jótékonysági ügy kapcsán kerül a nyilvánosság elé. Az okokról őszintén mesélt nekünk a MikulásGyár első beharangozó eseményén, amelynek ezúttal műsorvezetője is volt.

Leadfotó: MikulásGyár

Oldalak

Szólj hozzá Te is!