Karácsony kettesben, avagy tuti tippek ünnepi romantikához

Bár a karácsony hagyományosan a nagycsaládról szól, idén egy kicsit átírta ezt a világ jelenlegi állása, így sokan fogunk kettesben a párunkkal ünnepelni, ezzel is védve a nagyobb családot. Azoknak, akik nagy, hangos, nevetős, rengeteg süteményes, gyerekzsivajos karácsonyokhoz szoktak, ez nagy változás lesz. De nem kell tőle megijedni, így is tartogathat csodákat az ünnep. Csak egy kicsit le kell lassulni, lehalkulni, és átadni magunkat a romantikának. Íme néhány tipp, hogy hogyan érjük el ezt a különleges állapotot. (x)

Reggeli meghittség

Két emberre jóval kevesebbet kell főzni, így bőven ráértek reggel sokáig heverészni az ágyban. Lehet ágyban reggelizni, az igazán romantikus. Már előző este előkészíthetitek a másnapi csodás reggelit, hogy csak gyorsan meg kelljen melegíteni. Kis karácsonyi dekor a tálcára, kellemes zene, és indulhat a romantikus reggeli. Aztán még a kávét is nyugodtan elfogyaszthatjátok az ágyban, miért ne? Jó habosan, fahéjasan, attól lesz karácsonyi hangulatú. Egy ilyen szép reggel megalapozza az egész nap hangulatát.

Főzés kettesben

Ma már szerencsére nem azt a világot éljük, hogy csak a nők helye a konyha, a mai pasik többsége szeret hozzájárulni a gasztronómiai élményekhez. Éppen ezért nagyon jó móka, és egyben meghitt, romantikus elfoglaltság is, ha együtt készítitek el a karácsonyi menüt. A legjobb először a forralt borral, vagy karácsonyi punccsal kezdeni, így bódult iszogatás közben lehet főzni. Együtt kóstolgatjátok az ételt, mókáztok, ha valami nem úgy sikerül mint terveztétek, az is inkább vicces, mint bosszantó.

Érdemes olyan menüt választani, amit nem bonyolult elkészíteni. Adjátok át magatokat egymás, és a főzés örömének. Csak lazán! Ha bizonytalanok vagytok a menüt illetően, a Sóbors oldalán remek ötleteket találhattok!

Mindent és mindenkit ünnepi díszbe!

Ha készen van az étel, akkor elérkezett az idő, hogy feldíszítsétek a lakást - ha advent idején nem tettétek meg, - és persze a karácsonyfát. Mindketten hozzatok valami régi családi díszt is, és meséljétek el egymásnak a családi ünnepi emlékeiteket. Előtte döntsétek el, hogy milyen színvilágú legyen a fa díszítése, valami olyan, amit mindketten szerettek. Esetleg el is mehettek együtt díszeket venni az ünnepek előtt, vagy akár Ti magatok is készíthettek díszeket.

Ha kész a fa, mindketten vonuljatok el egy kicsit és szedjétek rendbe magatokat. Öltözzetek ünneplőbe, adjátok meg a módját! Szép ruhában, illatosan leülni a kettesben készített ünnepi menü elé a karácsonyi fényekben, és együtt elfogyasztani az ételt, nincs is ennél romantikusabb! Éljétek meg, fogyasszátok lassan, közben beszélgessetek meghitten, jó lesz!

Vacsora után egy kis koktélozás

Természetesen az ünnep nem igazi ünnep egy kis finom italozás nélkül. Mindenkinek megvannak a maga kedvencei, de karácsonykor kipróbálhattok különlegesebb italokat is. Igazán romantikus lehet egy kis koktélozás, ami azért is jó, mert egyben esemény is. A Lidl akciós újságban találtok többféle hozzávalót, vagy ott az Italshop.hu oldal, ami kifejezetten erre való forrás. Vegyetek mindenféle alapanyagokat, és keverjetek Ti magatok egymásnak különleges koktélokat. Kitalálhattok új mixeket és elnevezhetitek őket egymásról. Mostanában nagy népszerűségnek örvendenek a különböző ginek, amikkel izgalmas ízkombinációkat lehet elérni. Forrósítsátok fel a hangulatot!

Romantikus séta a városban

A vacsora után jól fog esni egy kis friss levegő. Egymás kezét fogva lassan andaloghattok a karácsonyi fények közt. Ilyenkor csodálatos a város, olyan mintha csak a Tiétek lenne, az utcák kiürülnek, a forgalom elnémul, mindenhonnan finom étel illat száll és ünnepi zene hallatszik a házakból. Beláthattok az ablakokon ahogy fényárban úsznak a karácsonyfák, igazán gyönyörű.

Ajándékozás

Ez az a rész, amit a legjobban várunk, persze érthető is. Mindig nagyon izgalmas, hogy vajon mit fogunk kapni a párunktól. Igazán jó ötlet a személyes ajándékok mellé valami izgalmas társasjátékot is venni, az este további részére. Vannak kifejezetten pároknak készült játékok, amik fellazítják a hangulatot, viccesek, elgondolkodtatóak, vagy olykor szexik. Itt van egy kis válogatás az ilyen játékokból az Okosjáték jóvoltából.

Bármit is terveztek ezen az ünnepen a párotokkal, semmiképpen ne görcsöljetek rá, biztosan jó lesz minden, csak lazán! Próbáljátok igazán megélni az ünnepet, kicsit kikapcsolni a mindennapi mókuskerékből, elengedni ezt a nehéz évet és csak egymásra figyelni.

Fotók: pixabay.com

Oldalak