Megindító! Mező Misi megkönnyezte a majdnem teljesen vak lány énekét!

Agárdi Szilvia péntek este félve, de álmokkal és vágyakkal tele lépett a TV2 legújabb tehetségkutató műsora, a The Voice színpadára. Az alig tizenhét éves lány tiszta szívéből énekelt, ritka megható perceket szerezve ezzel a közönségnek, olyannyira, hogy az egyik Mester, Mező Misi meg is könnyezte a produkciót.

“Mindenki kap valamit az élettől, én ezt kaptam.”
Szilvia születésétől kezdve gyengén látó, ami az ő esetében annyit jelent, hogy az egyik szemével semmit, a másikkal alig kilenc százalékot észlel a külvilágból. Fényeket, alakokat és színeket lát, de mások mimikáját például nem ismeri fel. Így egy mosoly, vagy egy bátorító tekintet sem érzékelhető számára, pedig olykor nagy szüksége lenne rá. A látás hiánya azonban olyan képességeket szabadított fel a fiatal lányban, ami nagyon is alkalmassá tette őt arra, hogy az egyik Mester beválassza őt csapatába.

A nagy egymásra találás
A fiatal és törékeny lány egy gyönyörű dalt, a Halleluljah című számot énekelte el a neki háttal ülő zsűrinek. Nagyon sokan próbálkoztak már előtte ezzel a produkcióval, de az ő előadásában volt valami plusz, valami sokkal több... Ezt az átütő tisztaságot minden Mester érzékelte, de csak egyikük fordult a lány felé, hogy befogadja őt a csapatába. Mező Misinek, mikor meglátta Szilvit, könnyek szöktek a szemébe, mikor pedig a lány a dal végén megkérdezte a zsűrit, mi történt körülötte, alig jutott szóhoz. Nem is lehetett igazán eldönteni, melyikük van jobban meghatódva.

„Amikor színpadra léptem, remegett a lábam. Nagyon szerettem volna átadni a közönségnek, amit belül érzek. Ezért izgultam. Aztán elkezdtem a dalt és éreztem, hogy minden rendben lesz. Hogy honnan tudtam? Nem látok, de a legapróbb rezgéseket is érzem. Tudtam, hogy a Mesterek és a közönség feszülten figyel engem. Azt is érzékeltem, hogy valamelyikük megnyomta a gombot, de nem tudtam, ki az. Nagyon boldog vagyok, hogy pont Mező Misitől kaptam lehetőséget. Fantasztikus énekesnek tartom, alig várom már, hogy elkezdjük a közös munkát. Elképesztő érzés, hogy versenyben vagyok.”

Mező Misi büszke arra, hogy a lány az ő csapatában van
A műsor talán egyik legmegindítóbb része volt, mikor az eredményhirdetés után a lány szinte talpig tetovált Mestere felállt, és megölelte, majd lesegítette Szilvit a színpadról. Ez volt az ő nagy pillanatuk.

"Aznap legalább huszonöt énekest hallgattunk meg, Szilvi egészen a végén került sorra. Nagyon furcsa dolog, de amikor kijött a színpadra és még nem volt zene sem, már akkor más energiák érkeztek, mint amilyenek addig voltak a stúdióban. Az előadása is szívfacsaróan érzelmekkel teli volt, úgy éreztem, onnan, pár méterről, ahol Szilvi állt, egyenesen a lelkem mélyére hatol. A fülem és a szívem azt súgta, nyomjam meg a gombot. Örülök, hogy egyedül én fordultam meg, megríkatott, nem tagadom. Pont az ilyen előadókat szeretem: a lelkük diktálja bennük a zenét. Szilvi ilyen, nagy jövő áll előtte" – mondta el véleményét a Mester.

Szilvinek speciális segítségre van szüksége
Hogy a tehetséges énekes palánta hogy fogja bírni a tempót még meglátjuk, de afelől kétsége sincs, hogy fel fog tudni készülni a műsorokra. Szilvi speciális kottából tanul, az angol nyelvű dalszövegeket pedig hallás után tanulja meg. “Amikor éneklek egy dalt a színpadon, pereg előttem egy film a dalszöveghez kapcsolódóan. (…) Azt érzem, hogy én ott vagyok, én ott állok és megélem azokat a pillanatokat”.

Szilvi hívő, boldog embernek tartja magát, megtanulta élvezni az életben a szép és jó dolgokat. Úgy gondolja, hogy ő Istentől a látás helyett gyönyörű hangját kapta ajándékba. Egyetértünk vele...

Nézd meg, hogyan énekelt Szilvi a "The Voice"-ban!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!