Magabiztos díva - interjú Wolf Katival

“Eddig azt hittem, hogy csak egy bizonyos korosztály szereti a zenémet...”

Kiváló hangú énekesnő, X-Faktoros CD-je aranylemez lett, Magyarországot képviselhette az Eurovíziós Dalfesztiválon, és 2011-ben a VIVA Comet legjobb női előadójának is megválasztották. Fellépésről fellépésre jár, rajongói vannak a világ több országában, közben feleség és családanya. Ő nem más, mint Wolf Kati, aki exkluzív interjút adott nekünk. 

 

Először ugorjunk egy kicsit vissza a múltba. Mikortól tudtad, hogy énekesnő szeretnél lenni?

Kati: Ez számomra mindig is egyértelmű volt. Miután 7 évesen felénekeltem a Vuk zenéjét, bent lehettem a rádióban, és beleszagolhattam ebbe a szakmába, már abszolút nem volt kétséges, hogy mivel szeretnék foglalkozni. Másrészt pedig természetesen az is segített a döntésben, hogy zenész családban nőttem fel. Nem csupán édesapám, de édesanyám, sőt még a nagyszüleim közül is többen ezen a területen tevékenykedtek.

 

Maga az éneklés mit jelent számodra?

Kati: Legalább olyan természetes dolog, mint az, hogy eszem vagy iszom. Ez az én önkifejezési formám. Minden embernek kell valamilyen fajta adrenalin löket, valami, amitől nem lesz egysíkú az életünk, és ilyen nekem az éneklés. Mielőtt kimegyek a színpadra, mindig lámpalázam van, de ahogy elkezdek énekelni, az adrenalin felszabadul, és ettől érzem jól magam. 

 

Ki az a világhírű énekes, akivel legszívesebben énekelnél el egy duettet?

Kati: Michael Bublé. Egyértelműen ő. (mosolyog)

 

Sokan hasonlítanak Celine Dion-hoz. Ez tetszik Neked, vagy nem szereted, ha bárkihez is hasonlítanak?

Kati: Külsőre valóban hasonlítunk, de ez alapján hasonlítottak már Sarah Jessica Parker-hez is. Nagyon szeretem, ahogyan Celine Dion énekel, de szeretném, ha leginkább Wolf Katihoz hasonlítanának.

 

A közönségszavazás alapján Te lettél a legjobb női előadó a 2011-es VIVA Comet-en. Mit szólsz ahhoz, hogy a fiatalok körében is ilyen sok rajongód van?

Kati: Majnem elájultam, amikor kiderült, hogy én nyertem. Végre első helyezett lettem egy olyan versenyen, ahol a közönség szavazatai számítanak. Eddig azt hittem, hogy csak egy bizonyos korosztály szereti a zenémet, de nagyon örülök annak, hogy szélesebb spektrum is kiváncsi rám. Ez igazán jól esik. 

 

Beszéljünk egy kicsit külföldről. Megszerezted a svéd zenei chart 8. helyezését, meg is hívtak az országba, és nemrég még az angol MTV oldalára is felkerültél. Ezek a sikerek inspirálóan hatnak Rád?

Kati: Kint nagyon nagy szeretettel fogadtak, és természetesen ebben az is közrejátszott, hogy egy remek dallal kerülhettem ki az Eurovízióra. Óriási dolog külföldön is elismertnek lenni, de ami számomra a legfontosabb, hogy igazán jól itthon teljesítsek.

 

Mik a terveid a közeljövőben a karriereddel kapcsolatban?

Kati: Még a nyáron kijövök egy vadonatúj saját dallal. 

 

Még többet tudhatsz meg Katiról a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!