Kiosztották a VIVA Comet gömböket - kulisszatitkok a gáláról

Tegnap kiosztották a VIVA Comet gömböket, így végre kiderült, hogy idén kik részesülhetnek a magyar könnyűzenei élet legrangosabb elismerésében. A látványos show utáni bulin a győztesekkel és az est sztárfellépőivel beszélgettünk.

Június 14-én este egy látványos, minden eddiginél extrémebb műsor keretében osztották ki a magyar könnyűzene elmúlt 12 hónapjának legjobbjai között a nekik járó VIVA Comet gömböket. A díjátadóra minden jegy elkelt, a több ezres közönség lángcsóvák és lenyűgöző koreográfiák közepette ünnepelte Magyarország legjobb előadóit, akik mellett Pixie Lott, a népszerű brit énekesnő is fellépett.

A legjobb férfi előadó SP lett, Tóth Gabi „A legjobb női előadó” kategóriában diadalmaskodott, „A legjobb együttes”-nek járó COMET gömböt pedig a Children of Distance vihette haza. A legjobb új előadónak Young G-t szavazták meg a rajongók, míg SP saját rendezésű, Maradnék című videójáért „A legjobb videoklip”-ért járó zöld-narancssárga gömböt is elvitte. A Magyar Könnyűzenéért VIVA Comet díjat a hazai elektronikus zenei paletta egyik legkiemelkedőbb zenekara, az Anima Sound System kapta.
A látványos show után a győzteseket és a gála fellépőit faggattuk, hogy érezték magukat, mennyit kellett készülniük a fellépésre, és mire számíthatunk tőlük a közeljövőben.

Tóth Gabinak óriási álma vált valóra, mikor átvehette a legjobb női előadónak járó díjat: „Ebben a kategóriában voltam legtöbbször jelölve a Cometen, de eddig soha nem kaptam meg a díjat. Most, hogy sikerült, nagyon boldog vagyok, hiszen ez egy visszajelzés a közönség részéről, bizonyíték, hogy szeretnek és hogy jó úton járok. Mikor meghallottam, hogy az én nevemet olvassák fel győztesként, annyira hevesen dobogott a szívem, hogy azt hittem föl sem bírok állni!” Gabi azt is elárulta, hogy egy rövid pihenő után szeretne elkezdeni új nagylemezén dolgozni, tavaszra egy nagykoncertet tervez, a távolabbi jövőben pedig külföldön is szeretné magát kipróbálni.

SP nem csak a legjobb férfi előadó díját zsebelte be, de övé lett a legjobb videoklip is, amit ő maga rendezett. A Comet gömbök mellett frissen megszerzett fotós diplomájának is örülhetett, bár mint mondta, még nem fejezte be az egyetemet, hiszen marad továbbtanulni a mesterképzésen is. A díjakról és terveiről is mesélt: „Úgy lett volna igazságos, ha idén Flour Tomi kapja a legjobb előadó díját, de persze nagyon boldog vagyok, hogy a közönség idén is nekem ítélte ezt az elismerést, igyekszem majd felelősségteljesen viselni. Jelenleg semmin nem dolgozom, koncertezem, inspirációt gyűjtök, és igyekszem megújulni.”

Flour Tomi bevallotta, hogy kicsit csalódott, hogy nem az övé lett a díj, de a gála és a parti kárpótolta őt: „Nagyon jól érzem magam, fantasztikus a hangulat. Egy remek közegben vagyunk, ami tele van olyan előadókkal, akik régóta a barátaim, és most végre együtt bulizhatunk a Cometen.”

Bár Vastag Csaba is jelölt volt a legjobb férfi előadó kategóriában, de az influenza sajnos közbeszólt, így nem tudott eljönni a gálára. Öccse, Vastag Tomi képviselte őt, aki nagyon jól érezte magát a fergeteges show-n. Bár őt idén nem jelölték semmilyen kategóriában, de nem kell félteni, mert bőven van mit csinálnia: „Jelenleg négy színházban játszom, és persze a pop karrieremet is építgetem, amennyire időm engedi.”

Majka Belehalok című slágerével lépett fel a díjátadó gálán: „Talán a Belehalok az eddigi legnagyobb sikerem. Ez egy olyan dal, amit mindenki magáénak érezhet. Most jövünk majd egy új nótával is, az a címe, hogy Ezek a lányok egyre vékonyabbak. Ezen kívül turnézunk szerte az országban, szeptemberben pedig Amerikába utazunk: klipet és road moviet forgatunk Las Vegasban, Los Angelesben és New Yorkban.”

A legjobb új előadó díját Young G vihette haza, akit korábban VV Béciként ismerhettünk meg. Béci elárulta, hogy reméli végre sikerül kibújnia a Való Világos skatulyából, és elmesélte, hogy milyen hosszú munkafolyamat gyümölcse ez az elismerés: „Rengeteget készültünk erre a fellépésre. Amióta zenével foglalkozunk, azóta készülünk rá, hogy egyszer egy Comet gálához hasonló, nagyszabású rendezvényen léphessünk fel. Hosszú évek munkája van ebben a díjban, rengeteget küzdöttünk érte, és egyáltalán nem akarunk itt megállni. Folytatjuk tovább, a cél, hogy egyre jobbak legyünk és elérjünk egy európai színvonalat.”

Nézzétek meg a galériában a VIVA Comet gálán készült fotókat, és hallgassátok meg SP díjnyertes videoklipjét!
 

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!