Ilyen az új Alkonyat film első része

Edward és Bella végre kimondja a boldogító igent. A negyedik film első része minden eddiginél látványosabbra sikerült.

esküvőA mai napon Twilight rajongók milliói nézhetik meg a negyedik könyvből készült filmes adaptáció első részét. A történet két részre osztása mellett az anyagi érdekek, de még inkább az átadható mennyiségű részlet miatt döntöttek. Aki olvasta a negyedik könyvet, pontosan tudja, hogy rengeteg és nagy horderejű eseményt dolgoz fel a regény, így nem csoda, hogy ezeket a minden eddiginél izgalmasabb cselekményeket két mozifilmre osztották.

A mozi az esküvői meghívókkal indít, és bepillantást nyerhetünk az esküvői előkészületekbe. Bella legnagyobb kihívása jelenleg egy magassarkú cipő, de azért az esküvőt megelőző estén fény derül még valamire Edward múltjából, ami problémát okozhat. A szertartás magával ragadó, Bella ruhája egyszerűen telitalálat, és nem mellesleg lenyűgözően áll neki. A lagzi a film leginkább oldott hangulatú része, vicces tósztok és táncok váltják egymást, és persze felbukkan Jacob, aki ezredjére is elmondja véleményét arról, hogy Bella miért ne legyen vámpír.

terhességSzexjelenet és bonyodalom
A mézesheteket Esme szigetén töltik a fiatal házasok, és végre sor kerül a régen várt ágyjelenetre is. Az első alkalomból viszonylag keveset láthatunk, mert a két színész annyira hitelesen játszotta el ezt a részt, hogy meg kellett vágni, így a rajongók már egy sokkal „képernyőképesebb” verziót tekinthetnek meg.

Nem kell sokat várni a történet csúcspontjára, mikor Bella ráeszmél, hogy terhes. Ez egy friss házaspárnál örömhír lenne, de a vámpíroknál valami egészen borzasztót jelent, ezért Edwardék hazatérnek. Carlisle és családja minden megtesz, hogy rájöjjenek, milyen következményekkel jár az, ha egy nő vámpírtól esik teherbe, de úgy tűnik, hogy ilyen eset eddig még nem történt. A jövevény meglepően gyorsan növekszik, és teljesen felemészti anyja erejét, Bella haldoklik.

 

Vámpírok versus vérfarkasok
Eközben a vérfarkasoknál is felborul a rend, megváltoznak az erősegyensúlyok, és az is problémát vet fel, hogy mihez kezdjenek az új „lénnyel”, akiről fogalmuk sincs, hogy milyen veszélyt hozhat számukra. A mozi leggyengébb pontja az a jelenet, amikor az átalakult farkasok ordítoznak, civakodnak egymással, ez még ennél a valóságtól teljesen elrugaszkodott sztorinál is túlzás. A vérfarkasok a Cullen családra akarnak törni, két különböző falka alakul ki, és a vérszívók és farkasok közötti hatalmas szakadékot egy elképesztő fordulat fogja megváltoztatni.

bella_vámpírA rendező szerencsére tisztában volt vele, hogy a rajongók nem szeretnének nyárig (a második részig) várni az izgalmas pillanatokkal, így a jövevény világrajöttét már az első filmben végignézhetjük. Ez a szülés korántsem olyan persze, mint egy hagyományos, ezért ez a 10 perc minden bizonnyal a leginkább rémisztő és realisztikus az egész mozi során, készüljünk fel a sokkoló képekre. Talán még a kisbaba megszületésénél is többen várják Bella átváltozását, ami nem olyan romantikus vérszívással valósul meg, ahogyan azt a lány szerette volna.

A film végén Bellát láthatjuk, egy ágyon fekszik, teljesen átalakult vámpírrá, minden különleges ismertetőjegyet magán hordoz. Az utolsó képkockánál pedig egy gyönyörű, vörösen izzó szempárba nézhetünk, és várhatjuk, hogy mivel folytatódik ez a nem mindennapi történet.

Következzen az előzetes:

Nézz képeket a filmről a galériában!

A cikkhez tartozó galéria: 
Címkék:

Szólj hozzá Te is!