Gondoltad volna? Hivatásos hegyimentő a magyar műsorvezető!

Klausmann Viktor úgy tűnik, nem bízza a szerencse kerekére mindennapjait, és hivatásos hegyimentőnek állt. A műsorvezető rajong a quadozásért, így a kellemest összekötötte a hasznossal, és úgy döntött, ezzel a járművel menti majd a bajba jutottakat.

„Ahogy öregszik az ember, egyre értelmesebb dolgokkal szeretne foglalkozni. Van egy most már 16 fős szakemberekből és quadosokból álló csapatom, akikkel évek óta járjuk a Mátrát, és segítünk a bajba jutott embereken. Rengeteg sérültet hoztunk már le a hegyről. Ezt fejlesztettük tovább. Magyarországon elsőként állítottunk forgalomba egy olyan hordágyat, amelyet a quad mögé rögzítve biztonságosan tudjuk a fekvő beteget szállítani az orvossal együtt. Ez egy óriási áttörés a hegyi mentésben, hiszen télen is tudjuk használni!” - magyarázta nemrég Klausmann a Blikknek.

A Kékes Kutató Mentő Alapítvány tagjainak egy kétnapos minősítési gyakorlaton kellett bizonyítaniuk, hogy megállják a helyüket terepen. Klausmannék sikeresen le is vizsgáztak, így már hivatalosan is részt vehetnek a mentésben, bár reméljük, hogy ezen a télen nem sok dolguk lesz.

Bár nem látszik rajta, Viktor már 46 éves, és azon kívül, hogy műsort vezet, és hegyi ment, még nagyon sok mindennel foglalkozik. Kevesen tudják, de például strandot üzemeltet, valamint vízi mentőként is tevékenykedik, és a quadozáson kívül egy másik sportba is szerelmes, ez pedig nem más, mint a síelés. Ő a Magyar Síakadémia elnöke, ezzel együtt síoktatást is vállal.

Nézd meg, hogyan pörgeti a kormánykereket Klausmann Viktor!

Kép: tradio.hu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!