A legjobb filmek, amelyek csavarral végződnek

Sokan azokat a filmeket kedvelik, amik trükkösek, és még a végükre is tartogatnak meglepetéseket. Ezekből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót, de aggodalomra semmi ok, a poént sehol nem lőjük le!

Hatodik érzék és M. Night Shyalaman többi munkája
Ha azt mondjuk, hogy „film csavarral a végén”, sokaknak valószínűleg egyből a Hatodik érzék ugrik be. Bruce Willis egyik legsikeresebb filmjéről van szó, a kisfiút alakító Haley Joel Osment pedig tökéletes partnere a játékban.

A thriller kellőképpen izgalmas és érdekes, és aki azt állítja, hogy már az elejétől fogva tudta, hogyan is végződik majd a történet, az bizony nem mond igazat. A rendező, M. Night Shyalaman ezzel a filmmel robbant be a köztudatba, de az óriási sikert többször nem tudta megismételni. A védjegyévé vált csavaros végkifejletet mindig igyekezett belecsempészni alkotásaiba, ami A sebezhetetlennél még működött is, sőt, a közönség a Jeleket is pozitívan fogadta, a furcsa közösséget félelemben tartó, különleges teremtményekről szóló A falu azonban a rajongók nagy részének csalódást okozott.

 

A közönségkedvencek
A Hatodik érzék mellett a legtöbben valószínűleg a Harcosok klubját vagy a Közönséges bűnözőket említenék, ha a legcsavarosabb moziélményükről kérdeznék őket. A Harcosok klubját pusztán nagyszerű szereplőgárdája miatt is érdemes megnézni, hiszen Edward Norton, Brad Pitt, Helena Bonham Carter és Jared Leto is feltűnnek a vásznon. A Közönséges bűnözők Kevin Spacey jutalomjátéka, nem véletlen, hogy az Oscart is megnyerte érte. A legjobb eredeti forgatókönyv Oscarja ugyanennyire megérdemelt, hiszen az írónak sikerült tökéletesen rászednie a közönséget.

 

A klasszikusok
Ha messzebbre utazunk az időben, egészen a hatvanas évekig jutunk. A Majmok bolygójában Charlton Hestonnal együtt döbbenhetünk meg a végén, és ha még nem láttuk Hitchcocktól a Psycho-t, azt sem lenne érdemes kihagyni. Az elhíresült fürdőszobai késes jelenet mellett a vége is ugyanannyira zseniális.

 

Romantika Tom Cruise és Robert Pattinson módra
Még a romantikus filmek is végződhetnek csavarral, erre tökéletes példa a Vanília égbolt. Sokaknak ez a film talán csak onnan ismerős, hogy Tom Cruise ennek a forgatásán jött össze Penelope Cruz-zal, pedig a mozinak egyéb érdemei is vannak.

A Cruise-Cruz páros Cameron Diazzal és Kurt Russel-lel egészül ki, és ember legyen a talpán, aki a történet összes csavarját követni tudja. Ha mégis úgy érzi, hogy sikerrel járt, az a bizonyos utolsó pár másodperc majd jól összezavarja.
Robert Pattinson 2009-ben szüneteltette kicsit az „Edward Cullenséget”, és leforgatta az Emlékezz rám című romantikus drámát. Valószínűleg nem az a legjobb kifejezés, hogy csavar van a végén, de az biztos, hogy a néző alaposan ledöbben majd.

Aki szereti az ilyen filmeket, ajánljuk még a következőket is: Ismeretlen férfi (Liam Neeson), Légcsavar (Jodie Foster), A tökéletes trükk (Hugh Jackman és Christian Bale), Mementó (Guy Pearce), Gyilkos ígéretek (Viggo Mortensen), David Gale élete (Kevin Spacey), 12 majom (Bruce Willis).
 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!