Bed&Love

Te is folyton lehangolt vagy szex után? A szakértő szerint ez lehet az oka

A szexuálpszichológus szakértő szerint egyre többen tapasztalnak levertséget, szomorúságot, akár enyhébb depressziós tüneteket is szeretkezés után, de szerencsére van megoldás!

Post-sex blues

A szex utáni szomorúság (post-coital dysphoria – PCD) nem ismeretlen jelenség. A felmérések szerint a szexuális bántalmazást túlélőknél fordul elő leggyakrabban, ugyanakkor dr. Lori Beth Bisbey szexuálpszichológus szakértő szerint egyre többen fordulnak hozzá ezzel a panasszal úgy, hogy nem érte őket semmilyen trauma. Egyszerűen csak elárasztják őket a negatív érzések minden szexuális együttlét után. Ennek okát a szakértő abban látja, hogy az emberek többet várnak a szexuális élménytől, intenzívebb elégedettséget, valamint azt, hogy az intimitás enyhítse a stresszt életük más területein is. Természetesen teljesen normális, ha egy jó szeretkezés után különböző érzelmek árasztanak el minket, ahogy az intenzív és kellemes élmények után is gyakori a nevetés vagy a sírás is, hiszen mindkettőtől megkönnyebbülünk. Olyan fizikailag intenzív élmény után, amilyen az orgazmus, ez még gyakoribb – mondja dr. Bisbey, aki szerint fontos megkülönböztetni az esetleges negatív érzelmeket a szex utáni szomorúságtól. A PCD ugyanis komoly problémákhoz vezethet, mint például a teljes elzárkózás a szexuális együttlétektől. Szerencsére van megoldás. A szakértő különböző technikákat ajánl arra az esetre, ha hasonlóan negatív érzéseket tapasztalunk szex után. Részletek a galériában!

Szexuális együttlét előtt mindenképp tisztázd magadban, hogy miért szeretkezel, és azt is, miért pont azzal, akivel. Ha bűnösnek érzed magad, vagy szégyelled magad, beszéld ezt meg a partnereddel, egy barátoddal, vagy akár kérd szakértő segítségét.
Kattints a további képekért!

Csupán egyetlen dologra kell odafigyelned szex közben és a várt eredmény nem marad el.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.
Bed&Love
Sztárok
A múlt század közepének kitűnő hangú énekesnője volt Dinah Washington, akinek tragikusan rövid életbe sokfajta stílus belefért. Az előadónő a dzsessz, a blues, de még a popzene műfajában is...
Fashion&Beauty
Valószínűleg te sem szoktad rendszeresen ellenőrizni sminktermékeid lejárati dátumát – nem vagy egyedül. Nem is gondolnánk viszont, milyen fontos lehet egyes termékek esetében.
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...