Hihetetlen védekezési módszerek a múltból - sokaknak el is ment a kedve a szextől miattuk

Ősanyáink a legnevetségesebb módszereket is előszeretettel alkalmazták, ám nem volt ritka, hogy valakinek a módszer alkalmazása közben minden kedve és hangulata elment a pajzánkodástól.

Szinte bármi jó volt, ami a konyhában fellelhető

2021-ben hódítanak a hormonmentes fogamzásgátló módszerek, hiszen ma már nemcsak a hatás, de a kényelem és az egészség is fontos szempontok. Tabletták, pesszáriumok, óvszerek, számos módszer közül választhatunk. De mihez nyúlhatnánk, ha éppen Kr.e. 100-ban, vagy csak akár 1910-ben élnénk?

Ükanyáink igen bizarr dolgokhoz nyúltak, ha a nem kívánt terhességről és a szexről volt szó. Némely választás akár még érthető is, akadtak azonban olyan módszerek, amelyek minden kedvünket elvennék a szextől. Kellemetlen szagok, fura formák, nevetséges tárgyak - semmi nem volt eléggé vágyölő, ha megtette a kívánt hatást.

Ezek voltak a legbizarrabb eszközök

Krokodilürülék és villa alakú csirkecsont, csirkehere és öszvér fülzsír. Vajon mi bennük a közös? Talán elsőre azt feltételeznéd, valamelyik távoli ország gasztrokultúrájának legkirívóbb elemei ezek, de nem. Ami összeköti őket, az a szex. Az ókorban, vagy akár a középkorban, de még a 20. század elején sem álltak rendelkezésre túl fejlett védekezési eszközök. Az emberek eszement megoldásokat találtak, hogy megállítsák a szaporodást. A legelterjedtebb módszer a növényi és állati tartozékok, testrészek használata volt, de a mai fogamzásgátlás elődje is Krisztus születése előttre datálható.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak