5 természetes síkosító, amire a nőgyógyász is rábólint

Semmi mű, semmi szintetikus – ha ezeket használod, azt a vaginád is meghálálja!

Csak természetesen

A bőrődre és a hajadra sem szívesen kensz olyat, ami nem organikus, akkor a legintimebb részeidet miért mérgeznéd olyasmivel, ami nem természetes anyagokból készül? Mert hogy néha bizony szükség van egy kis segítségre a legnagyobb élvezet érdekében, és ilyenkor a legegyszerűbb megoldás egy síkosítóhoz nyúlni. A legtöbb és leggyakrabban használt síkosítók vízbázisúak vagy szilikonosak, ami önmagában még nem olyan káros, de ha valamilyen illatanyaggal vagy ízesítéssel turbózzák fel, akkor annak már kellemetlen következményei is lehetnek, például irritációt okozhatnak az intim területeken – mondta el Sherry A. Ross nőgyógyász, aki sokkal inkább ajánlja, hogy természetes alternatívákat válasszunk a boltban kapható mesterséges síkosítók helyett. De hogyan válasszuk ki a legjobbat?

Mire érdemes figyelni?

Számos bolti síkosítót találhatunk, ami a címkéjén hirdeti, hogy mennyire „természetes” vagy „organikus”, de valójában minden az összetevőkön áll vagy bukik. Alapjáraton az a legjobb, ha minél kevesebb elemből áll az alapanyagok listája. Bármilyen színezék, szintetikus anyag, tartósítószer, illatanyag vagy egyéb toxin csak ront a helyzeten, így Dr. Ross ezeket semmiképp nem ajánlja. Az általános szabály itt is áll: ha nem tudod elsőre kiolvasni az összetevő nevét, akkor annak semmi keresnivalója a nemi szervek környékén.

Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a témában. Lapozz!

Fotó: Deon Black / Pexels

Oldalak

  • 1
  • 2
Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.