Társkeresés egyedülálló szülőként? Nem lehetetlen!

Bár az ismerkedés soha nem könnyű, az egyedülálló szülők számára - akik az anyai és az apai szerepeket is egyaránt betöltik - párt találniuk még nehezebb. A küldetés azonban nem lehetetlen: adunk néhány tippet, hogyan old meg az ezzel kapcsolatban felmerülő kínos helyzeteket!

1. Ismerkedj az interneten!

Az online randizás legfontosabb pozitívuma az, hogy otthonról, akár a leglazább mackónadrágban is belevághatsz az ismerkedésbe anélkül, hogy azon kellene aggódnod, ki vigyáz a gyerekre. Ráadásul egy internetes társkeresőn a regisztrálók feltüntetik, van-e csemetéjük, vagy nincs, így azonnal tudod, ki van hozzád hasonló helyzetben. Hidd el, nem vagy egyedül: egyre több „magányos” szülő keresi a párját a világhálón.

2. Ne titkold el a szándékod!

Akár kicsi a gyerek, akár nagy, mindenképpen avasd be a társkeresési terveidbe, ne a leendő párod tényleges bemutatása előtt kelljen idegeskedned azon, vajon hogy fogja fogadni az új jelöltet. Üljetek le közösen, és magyarázd el, hogy szeretnél valakit, aki melletted van a mindennapok nehézségei és örömei közepette, aki támogat, aki megért. Ha időben felkészíted a lurkókat, később nagyobb eséllyel fogjátok elkerülni a kellemetlen helyzeteket!

3. Várd meg, míg komolyra fordul a dolog!

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy már az első pár randi után bemutatják a gyereküknek a kiszemeltjüket, pedig még fogalmuk sincs arról, hova fog fejlődni a kapcsolat. Mivel szülő vagy, nem csak magadért, hanem a gyerekeidért is felelősséggel tartozol, így jobban teszed, ha néhány hetet, de akár hónapot is vársz a nagy családi találkozással. Gondolj bele, mi történik, ha a lurkók megszeretik a választottadat, de te néhány nap múlva már látni sem akarod?

Fotók: annacortesi.com, mlak-law.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!