Évek óta nincs rendszeres szexuális életem a párommal - El kellene hagynom?

Nem minden kapcsolatban játszik főszerepet a testiség. A kérdés csak az, hogy hosszú távon fenntartható-e így az együttélés?

Mennyi az annyi?

Mivel minden ember más, így a szexuális életünk is merőben eltérhet másokétól, de ettől még nem feltétlenül nevezhető kórosnak, legfelejebb csak az átlagtól eltérőnek. Hogy mi történik a zárt hálószobaajtók mögött, páronként változhat, sőt egy hosszabb kapcsolatban jellemzően sokszor változik az együttlétek dinamikája. Az egészséges szexuális élet meghatározása tehát rendkívül problémás.

Ha valaki kvantitatív eredményre vágyik e tekintetben el kell, hogy keserítsük: manaság egy szakember sem tud konkrét számot, gyakoriságot mondani, ami jól lefedi azt, mennyi szex normális egy kapcsolatban. Van, akinél napi egy, van, akinél évente egy - és ettől még egyáltalán nem diszfunkcionális a kapcsolat. Abban viszont már nagy az egyetértés, hogy a szex tartós hiánya sok esetben káros lehet a kapcsolatokra. Ha már jó ideje nem bújtál össze a kedveseddel és azon morfondírozol, hogy ez vajon normális-e a Brides cikkén keresztül hozzuk neked a választ.

Mit ne csinálj?

Mielőtt kétségbe esnél, fontos leszögezni, hogy a szex rendkívül egyéni dolog ezért frusztráló és felesleges dolog másokkal összehasonlítanod a saját kapcsolatod intimitásának mértékét. Ne kérj tanácsot barátoktól, és pláne ne inspirálódj filmekből, ugyanis mindenkinek saját érzései, tapasztalatai, így valósága van.

Mit csinálj?

A legelső dolog, amit tehetsz, ha kapcsolatotokban kiégő félben van a szexuális szikra, hogy ezt bevallod magadnak és a dolog mélyére ásol. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy ha korábban jól működő, egészséges szexuális életet éltetek, miért lehet, hogy ez már megváltozott?

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!