Ott voltunk: naplemente a gleccser csúcsán

Szerencsés helyzetben vannak azok az emberek, akiket az osztrák turisztikai hivatal elvisz decemberben egy karintiai utazásra, hogy a régió legérdekesebb látnivalóit, csodálatos sípályáit, wellness szállodáit bemutassa pár nap alatt, mindezt kiegészítve a helyi kulináris élményekkel és kulturális érdekességekkel. Ilyenekben lehetett részünk decemberben, melyből pár szösszenetet fotókkal kiegészítve szeretnék megosztani az olvasókkal.

Első célpontunk a Flattach melletti Mölltali-gleccser volt, melynek érdekessége, hogy pályái a gleccseren lévő állandó hó miatt szinte egész évben síelhetőek. Csupán hat hétre zárnak be a felvonók a nyári hónapokban, emiatt több ország élsportolói is látogatják még a melegebb hónapokban is, amikor sok helyen már nem lenne lehetőségük téli sportokat gyakorolni. A nagyközönség számára is egész hosszan, szeptember végétől május elejéig tart itt a síszezon.

Az összesen 50 kilométer hosszú pályákra az 1200 méteres magasságból induló Gleccser Expressz visz fel, melynek bejáratánál már előzetest kapunk, milyen magasra is tudunk feljutni.

Aki nem hozott magával saját felszerelést, a 2200 méter magasan lévő megállónál az InterSport kölcsönzőjében kiválaszthatta milyen sportágnak szeretne aznap hódolni.

Innen tovább felfelé, egészen a csúcsig a sípálya felvonórendszerével haladtunk tovább, ahol tiszta időben hasonlóan szép tájakat láthatunk magunk előtt, mint az itt következő képen.

Egy-két csúszás fért csak bele az időnkbe, majd visszalifteztünk a gleccser csúcsára, mert közeledett a naplemente, azt pedig nem érdemes kihagyni egy ilyen helyen. A hegy tetején két egymáshoz közeli csúcson, - nagyjából hasonló magasságon - van egy-egy kereszt, ezekhez lehet felmászni némi kifeszített kötél és leütött vas segítségével.

Oldalak

Utazás
Valószínűleg elég sok magyar fiatal fogja bevállalni, mivel idénymunkáról van szó, de annak is jó lehet, aki egy kis pénzt szeretne gyűjteni.
Sztárok
Asta Nielsen a némafilm korszak első európai sztárjaként vonult be a történelembe; kivételes élete volt, ő maga pedig igazi jelenségként ragyogott, akiért csakis rajongani lehetett.
Utazás
A Védelmi Tanács vasárnapi ülése után magasabb szintre emelték hazánkban a terrorkészültséget - számolt be róla a Magyar Nemzet.