Trópusi koktélrecept

A tengerparton néha veszek kókuszdiót, aminek igazán a vize értékes, egyfelől, mert hideg, szemben a negyed órája magammal hozott vízzel, másfelől tele van vitaminnal és ásványi anyaggal. Az önmagában kissé semleges kókuszíz nem a legfinomabb, de egy kis extrával ki lehet hozni belőle a maximumot.

Egészséges üdítő

A friss kókuszvíz káliumot, magnéziumot és természetes cukrot tartalmaz, ezért az egyik legnépszerűbb ital az ázsiai országokban és minden vidéken egy kicsit más az íze. Elektrolittartalma hasonló a vérplazmáéhoz, ezért kiváló sportital és akár intravénásan is adható (persze csak a frissen feltört kókuszdió vize steril annyira, hogy ez biztonságos legyen) kiszáradás ellen. Mi persze csak szívószállal isszuk, néha rummal.

Egy szülinapi bulin tanultuk ezt a receptet: feltörjük a kókuszdiót, kicsit leiszunk a vízből, majd pótlásra mehet bele némi rum. Az íze ettől kerekebb lesz, sokkal karakteresebb és persze itatja magát, úgyhogy nem szabad túlzásba esni.

Íme a mi mixerkedésünk

Burmai túránkról hoztunk magunkkal egy üveg kókuszrumot, úgy gondoltuk, ez a tökéletes kiegészítője a semleges ízű kókuszvíznek, de próbáltuk már másmilyen rummal is, ugyanolyan jó.

Olvasd el a legutóbbi bejegyzést is: Masszázsoktatás Thaiföldön

Leadfotó: huffingtonpost.com

Oldalak

Sztárok
Ma a DJ és producer világsztár, Kygo bejelentette 2024-es világkörüli turnéjának észak-amerikai és európai állomásait. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között...
Lifestyle
A bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rávenni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le.
Egészség
Bár sokan egyből kidobják a banán héját, miután megették a gyümölcsöt, rosszul teszik, ugyanis sokféleképpen felhasználhatjuk a banán külsejét - még a bőrünkkel is csodát tehet.