Távmunka időeltolódással

Már az utazás előtt távmunkában dolgoztam és úgy képzeltem, nem lesz gond sem a több ezer kilométer, sem a hat óra előny. Decemberben már csak néhány kifutó projekt volt, ami minimális mértékben igényelte, hogy alkalmazkodjak az otthoni időhöz, aztán jöttek az ünnepek, majd a január és vele együtt néhány feladat is érkezett.

Időeltolódás

Egy reklámügynökségnek dolgozom internetes projekteken, mellette pedig van egy-két saját ügyfelem, ezért olykor félre kell raknom a kókusztejet és magam elé venni a laptopom. Mivel itt reggel 9-kor otthon még mindig csak három óra, nem az ébresztőre kelek. Még úgy sem, hogy a Kedvesem mellettem igen – teljesen hidegen hagy a telefon csicsergése. Persze nem akarom átaludni a Thaiföldön töltött idő felét, felkelek én is. Ő lemegy a partra én pedig maradok és készítek magamnak egy reggelit.

Vettünk egy vízforralót, hogy teát, kávét tudjunk csinálni reggelire, de jól jön a zabkásához is. Zabkása vaníliás proteinnel, vagy csokissal. Banánnal, ananásszal, mangóval, kókusztejjel. Fahéjjal megszórva vagy kakaóval. Müzlivel vagy mogyoróval. Rengeteg a lehetőség, de én két hónap alatt eljutottam odáig, hogy egy falatot sem bírok már enni. Nem egyszerű konyha nélkül, mégis megoldható, most a tejberizsre készítek variációkat.

Reggeli után még jut idő magamra, vagy az olyan feladatokra, aminél lényegtelen, hogy otthon még csak öt óra – és igazság szerint a legtöbb ilyen. Mindegy, hogy mikor küldök el egy e-mailt, mindegy, hogy mikor állítok össze egy tervet, mindegy, hogy mikor írok feladatlistát. Ha csak az én munkám kell egy projekthez még nyerhetek is extra hat órát – előfordult már, hogy egy ajánlatot délben kellett leadni, ami azt jelenti, hogy nálam este hatkor. Nem mindegy azonban, hogy az ügyfelek leveleire mikor reagálok, de mégsem ülhetek egész nap a gép előtt a napfény járta februárban.

Oldalak

Utazás
Bár Ázsiában őshonosak, a cseresznyefák valójában az egész világon virágoznak, és nem is kell olyan messzire utaznunk azért, hogy káprázatos, rózsaszínbe borult utcákban gyönyörködhessünk.
Sztárok
Bajor Imre még Jáksó Lászlót is meg tudta lepni, aki mindig elővett néhány botrányos viccet a műsorban. Anno még ez is lemehetett az RTL Klub képernyőjén.
Egészség
Nincs mese, a dohányosok testtömege általában valóban alacsonyabb, mint a nemdohányzóké. A kutatók megvizsgálták, van-e összefüggés.