Pillangók völgye Görögországban - Blogbejegyzés

Ahogy a kikötővárosba indulunk, a lakásunktól nem messze tábla jelzi a pillangók völgyét. Már nem tűz a nap, de a szél sem fúj, meleg van. Fél hét körül indulunk, elérjük a táblát, jobb kanyar. Kacskaringós út vezet felfelé a domboldalra, már egész megszoktuk a felfelé tekerést a hónapok alatt. Egyre feljebb és feljebb jutunk a domboldalon, előttünk csodálatos kilátás nyílik a tengerre.

Csodáslatos kilátás

Néha meg kell állni. Nem az emelkedő, a látvány miatt. Csak megállunk és nézzük, hogy milyen tükörsima tenger vesz minket körül. Hónapok óta nincs rá szavunk, nem is kell. Már negyed órája tekerünk, hol lefelé, de inkább felfelé, tábla nincs, közben eszembe villan, hogy a valley völgyet jelent. Lehet, utána kellett volna nézni. Hogy ez nem is itt van, hanem mondjuk a sziget másik oldalán. Egy idő után tábla is lesz, távolság ezen sincs, de kezdenek sűrűsödni, ez jó jel. Megérkezünk.

Hopp, két euró a beugró, fizetünk, bemegyünk, de hol vannak a lepkék? Zöld fák, vízcsobogás, figyelmeztető táblák. Ne hangoskodj, ne tapsolj, ne fütyülj! Persze alattunk hangoskodó gyerekek, pillangó meg sehol. Ja nem, várjál! A leveleken mégis, rejtőzködnek. Egyik sem mozdul, lehet, kamu az egész.

Oldalak

  • 1
  • 2