Karácsony thai módra - Blogbejegyzés

Nálunk a karácsonyi hangulatot a feldíszített utcák és a bevásárlóközpont előtt felállított óriási karácsonyfa hozza. Bár Thaiföldön nem hivatalos a karácsony, gőzöm sincs mi lenne, ha annak tartanák, mert így is eléggé átadják magukat az ünnep hangulatának.

Thai karácsony

Itt már december közepétől áll a karácsonyfa a legtöbb étterem előtt, a bevásárlóközpontban vég nélkül szól a Jingle bells és természetesen mikulás-jelmez is vásárolható a kicsiknek. A nagyoknak meg sapka. 9 bath, nem egészen 80 Ft – kihagyhatatlan ajánlat.

Már második éve nem a télben, karácsonyfa mellett töltjük az ünnepeket. Nem díszítünk pálmafát, nincs tojáslikőr, sem mézeskalács (bár mézeskalács fűszerkeveréket kevertünk aznap a reggeli kávénkba). Azt sem tudjuk, hányadika van, sem azt, hogy milyen nap. Karácsony estéjén elmentünk az ismerős instruktorokkal a szokásos vacsis helyünkre, hogy közösen töltsük az estét, jót beszélgessünk, jól érezzük magunkat.

A legnagyobb ajándék, hogy megöleljük egymást és ettől nem is kell több. Ott vagyok, ahol lennem kell, akivel lennem kell és ezért végtelenül hálás vagyok. Hálás vagyok a napért, ami ránk süt és még a szélnek is, amiért éppen nem fúj és békésen, együtt tölthetjük a karácsony másnapját. Medenceparton napozva, pihenve, feltöltődve. Este pedig megajándékozzuk egymást egy újabb karkötővel – közös hagyományunk szerint minden hónapban kapunk egy újat, így decemberben már a második kerül a csuklónkra (mert persze új országba érve lekerülnek a régiek).

Oldalak

Sztárok
A walesi hercegné március végén, a közösségi médiában jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak az orvosok. A legfrissebb fejlemények arra engednek következtetni, hogy súlyosbodott Katalin állapota.
Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.
Utazás