Hámozz mangót egyszerűen! Mutatjuk a trükköt

Thaiföldön legalább hatféle különböző mangó van, ami ilyenkor szerezhető be a legjobb áron. Az esős évszakot megelőző hónapokban, áprilisban és májusban a mangó ára a piacokon a felére, harmadára csökken, a korábban 60-80 bathos kilónkénti ár helyett 15-30 bathért már hazavihetünk három-négy érett mangót. Vagy éretlent, mert van olyan fajta, amit zölden eszünk.

Vacsora utáni nasi

Mi is vettünk kétféle mangót, amit összemixelve még néhány egzotikus gyümölccsel, vacsora utáni nasiként gyakran fogyasztunk. Eleinte kicsit sem szerettem mangót hámozni, a thai-ok hihetetlen könnyedséggel pucolták őket, akár az almát, de én valahányszor megpróbáltam, szétnyomtam a puha gyümölcsöt és könyékig mangós lettem. Aztán felfedeztem egy egyszerűbb módszert.

Könnyen megtanulható

A trükk az, hogy a félbevágott mangót hámozás nélkül felkockázzuk, úgy, hogy a héja egyben maradjon, amit aztán akár egy pohár szélén végighúzva, akár kifordítva egy késsel leválasztunk a már feldarabolt gyümölcsről.

A középső magot tartalmazó darabot én általában körbeeszem, ilyen maggal is itt találkoztam először.

Oldalak

Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Egészség
A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.
Sztárok
Csütörtök délelőtt jelentették be, hogy az 55 esztendős ausztrál énekesnő is fellép majd az idei Sziget Fesztiválon.