Királyi születésnap - Thaiföld sárgában

Thaiföld hivatalosan alkotmányos monarchia, bár a legutóbbi puccs óta katonai junta vezeti az országot. Mindezek közepette pedig van egy királyuk, akit országszerte hatalmas tiszteletnek és szeretnek örvend. Az uralkodó kritizálása vagy kigúnyolása olyan súlyos vétség, hogy azért akár börtönbe is kerülhet az ember és ez a farangokra ugyanúgy vonatkozik, mint a thaiokra.

Thaiföld királya

IX. Ráma 1927-ben született és 19 évesen már királyként köszönthette az ország. Az ő arca látható minden pénzükön és rengeteg kép, egyfajta oltár díszíti sokfelé az utcákat.

A király idén december 5-én lett 88 éves és sajnos már évek óta nem örvend túl jó egészségnek - régóta kórházban kezelik. Ettől persze még ő a király és a népe nem is szeretné túlzottan, ha fia kerülne hatalomra, de ez már más történet, és elbeszélésére más alkalommal kerül majd sor.

Oldalak

Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...