Látogatás Kambodzsában

Öt hónap alatt kétszer kell elhagyni az országot, hogy érvényes legyen a vízum, úgy terveztük, hogy egy sima Visa Run mellett a másodikat egy rövid kirándulással kötjük egybe. Én egyből mondtam Balit, hisz itt van egy köpésre és vagy ezerszer elmondtam már, hogy ehelyett a reklámosdi helyett szívesebben lennék Balin, a tengerparti koktélbáromban pedig én fogom keverni a legjobb Mojitót. Szóval adott volt, hogy meglessük milyen egy tengerparti koktélbár Balin, nem mintha lenne annyi pénzem, de álmodni szabad, sőt szinte kötelező.

Végül Kambodzsa mellett döntöttünk

Még az utazás előtt mondta a Nagyim, hogy nézzük meg Angkort Kambodzsában, a múltkor látott róla egy videót és csodálatos, és igazság szerint ez a terv jobban passzolt a rövid kiránduláshoz, így Kambodzsa mellett döntöttünk.

Hátizsákkal utaztunk

Két éjszaka, három nap. Reggel korán kelés, három és fél órás buszút Bangkokig, majd további fél óra a másik reptérre, aztán még egy óra és már egy másik világban vagyunk.

Másmilyenek a pálmafák, másmilyen a táj, mások az emberek. A hotelben az első dolog, ami feltűnik, hogy jól beszélnek angolul. Kellett néhány másodperc, míg ráállt a fülem az akcentusra, de minden érthető. Későn értünk oda, irány a helyi piac. 5000 forintnyi helyi pénzzel a zsebünkben nekiindultunk, útközben pedig elakadunk egy boltban útisörért, ahol véletlen thaiul köszönjük meg a kiszolgálást. Az eladó jót mosolyog, majd megkapjuk a helyes khmer szót, okkun.

Mindenki beszél angolul

Bóklászunk, veszünk pólókat, mindenütt tuk-tukosok kiáltanak utánunk. Rögtön feltűnik, hogy mindenki beszél angolul. Kerek, egész mondatokban. Thaiföldön néha már szégyelljük, milyen egyszerűséggel és tőmondatokban beszélünk, de sokszor csak ezt értik. Az árak dollárban vannak, dollárban lehet fizetni, a rielben nehéz kiigazodni, de mi utóbbit váltottunk, amiért az összes felelősséget vállalom, hiba volt. 6000 thai bath-ért, ami nincs 50 000 Ft, több mint 580 000 riel-t kaptunk a reptéren, de fix értéke a dollárnak van. Bár a legtöbb helyen 4000 riel/1 dollár arányban adják meg az árat, de volt olyan hely is, ahol 4200, 4800 rielt számoltak egy dollárnak. Az 5000 Ft-unkból két pólót vettünk, négy sört és egy üveg kambodzsai whiskeyt, ez már önmagában egy élmény volt.

Másnap megvolt a hangover reggeli, még visszabújás az ágyba – őszintén megfordult a fejünkben, hogy ellopjuk a lepedőt, mert nekünk Thaiföldön borzasztó van, vékony és össze-vissza szakad, már legalább ötször megvarrtam. Lehetne, hogy veszünk újat, de csak ilyennel találkoztunk. Persze nem nyúltunk le semmit, másfél hónapot kibírunk a béna lepedőnkkel.

Oldalak

Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.
Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...