Megkóstoltuk a duriant - Thai furagyümölcs

Amikor először megláttuk az első furagyümölcsöt, rögtön meg is vettük. Volt sárkánygyümölcs, jackfruit, pomelo, csillaggyümölcs. Néhányról már hallottunk korábban, néhányról nem. A jackfruitról például még sosem, utána is néztünk, vajon mi lehet ez. Kívül zöld és rücskös, belül sárga kisebb gyümölcsök, melyek mindegyike egy magot tartalmaz. Illata jellegzetes, valaki vagy szereti, vagy nem, köztes opció nincs. Ez a durian. El is neveztük a mi jackfruitunkat duriannak, aztán később kiderült, mekkorát tévedtünk.

Itt az idő, hogy kipróbáljuk!

Bár a jackfruit is olyan, hogyha beteszed a hűtőbe akkor minden jackfruit illatú lesz, de ez finom. Egy adag 25-30 bath (200-250 Ft), ez nagyjából 10 deka pucolt gyümölcsöt tartalmaz. Idővel persze kiderült számunkra, hogy nem ez a durian és mikor április elején megjelentek a jackfruitra kívülről hasonlító, ám sokkal kisebb, zöld szúrós gyümölcsök, tudtuk, itt a durian szezon. Kis tálcákra adagolva árulják, 80-140 bath között, szóval elég borsos az ára. Hozzáadtuk, hogy állítólag nagyon büdös és lehet, hogy számunkra ehetetlen és inkább nem vettünk. Viszont elérkezett az idő, hogy lassan hazaindulunk, eldöntöttük hát, hogy kipróbáljuk.

Zacskót rá!

Első nap megvettük és a csomagoláson keresztül megszagoltuk, aztán kibontani nem mertük, bekerült a hűtőbe, de előbb az eredeti csomagolásra ráhúztunk még két zacskót.

Bár hazájában (például Thaiföldön) a legértékesebb gyümölcsnek számít, rotható szaga miatt éttermekben nem szolgálják fel, és sok helyről ki is van tiltva. Légkondicionált helységben nem ajánlott enni, mert ha egyszer bekerül a körforgásba a szaga, csak nagyon lassan múlik el.

Fotó: Wisegeek.com

Oldalak

Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.