Bemelegítésnek egy kis diéta - Blogbejegyzés

Mielőtt a visszatérés öröme okán túlennénk magunkat chilivel Lefi felvetette, hogy tartsunk egy rövid tisztítókúrát. Egészségesen élünk, mozgunk, sportolunk, odafigyelünk a kajálásra, persze. Miért ne adhatnánk meg a szervezetünknek ezt is, hogy aztán még jobban működjön. Azt mondta, léböjt, talált is egy három napos kúrát, én pedig utánaolvastam, végiggondoltam, hogy mit lehetne ilyenkor tenni.

A menü összeállítása

Az alap volt, hogy léböjtöt nem csinálunk, ő már dolgozik lent a parton – napi több óra fizikai munka a tűző napon, nem az ájulás a cél. Sok folyadék kell, vízhajtó teák – szerencsére hoztunk citromfű és csalánteát otthonról, így azt nem kell keresgélnünk. Állati eredetű dolgok kizárva, szóval vegán táplálkozás négy napig. Persze még végigböngésztem a netet, hogy mik azok a növények/gyümölcsök, amik segítenek a tisztításban, vízhajtóak, van bennük kálium például, meg persze zsír, rost, segítenek a máj tisztításában és egyebek, majd közösen összeállítottuk a menüt.

Minden napra jutott valami a zöldségen/gyümölcsön túl is, de alap volt, hogy ez a négy nap nem a jóllakásról fog szólni. Nagyjából 1200 kalória körülire tippelném a napi bevitelt, amit a második nap estéjén már eléggé megéreztünk. Egy nap felvezetés, két nap erőpróba, negyedik nap levezetés. Jól hangzik, nem?

Az 1. nap

Az első nap reggelije szinte megszokott: zabkása ananásszal – de ezúttal tejsavó-fehérje nélkül. Lent a kitecenternél ebéd: Tom kha gai, gai, azaz csirke nélkül. Finom, kókusztejes, tele zöldséggel, tartalmas leves, jól is lakunk...

...a következő egy órára. Délután itthon főzünk brokkolit, rizst hozzá. Közben meg megy a csalán- és a citromfűtea egész nap. A brokkolis rizs finom, nem is hiányzik a hús hozzá. Tök jól vagyunk, a vacsira előirányzott salit meg sem esszük, csak céklaléért megyünk el a megszokott vacsorázós helyre – ez a nap könnyű volt.

A 2. nap

Másnap reggel gyümisali – van itt minden: ananász, papaya, szőlő, sárkánygyümölcs, mandarin.

A felét esszük meg az adagunknak, hozzá meg ledöntünk egy adag ananászlevet – ez is frissen (pontosabban előző este) préselt. Ezután azért már hamarabb éhes leszek, tegnapról maradt brokkolis rizs, az lesz az ebéd. A brokkolit megette valami fura bogár, nekünk marad a rizs. Összedobok hozzá egy kis salátát, répa, paradicsom, zöldsali, jó lesz a rizshez – tegnap este úgyis kimaradt. Sietek le a partra, Lefi már éhezik. Megesszük, újra jó minden.

Délután otthon. Az avokádó nem érett meg. Vagy ez valami fura avokádó, mert kemény a héja. Thai avokádó. Felvágjuk, belül puha. Guacamole a vacsi, répa és uborkacsíkokkal. Elvagyunk vele, de előtte azért már éreztük, hogy hülyeséget csinálunk. Céklalé az estére? Indulunk a helyre, de már túl késő. A néni pakol, már épp indulna – jó majd akkor holnap. Veszünk helyette ananászt, majd turmixolunk belőle valamit reggelire.

Oldalak

Fashion&Beauty
A 21 esztendős sztárcsemete természetes báját és magabiztos stílusérzékét is édesanyjától örökölte.
Lifestyle
Hűséges társat keresel a mindennapokra? Ezekkel a négylábúakkal nem foghatsz mellé. Íme!
Lifestyle
Persze az, hogy kinek mi számít jónak az ágyban eltérő lehet, de egy biztos: az alábbi három csillagjegy alapvető tulajdonságai miatt nagyon aktív, ha szeretkezésről van szó. Ha velük összehoz a sors...