A NEM már a tiéd - Ez a félelem legveszélyesebb fajtája

Néhány évvel ezelőtt volt egy nagyon kedves vendégem, aki abban a nagyon sokak által ismerősnek vélt helyzetben toporgott, hogy szinte képtelen volt dűlőre jutni önmagában. Már-már a legegyszerűbb élethelyzetekben is tétova és bizonytalan volt. Talán veled is előfordult már életed során, hogy nagyobb, vagy esetleg egészen apró dologban is képtelen voltál döntést hozni. Ha igen, akkor biztos könnyebb átérezned a mondandóm súlyát.

Félni a kudarctól

Amikor elkezdtünk vele beszélgetni, hogy feltérképezzük mi is van benne, és hogyan is működnek az érzelmei és a gondolatai, rá kellett jönnünk, hogy fél a kudarctól. Ez a félelemnek az egyik legártalmasabb fajtája, hiszen mindenre kiterjedő hatalma uralmat gyakorol teljes életünk felett.

A legapróbb dolgok megtapasztalásától  is távol tart, mondván “Mi van, ha nem sikerül? Talán jobb, ha meg sem próbálom. Abból lesz a legkissebb baj és a megszégyenülést is elkerülöm.“
Ha ismerősek ezek a mondatok, ha valaha is felcsendült valamelyik benned, akkor ez a történet rólad is, neked is szól.

Oldalak

Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.
Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.