Lifestyle

Vecsei H. Miklós: A fiatal generáció kilencven százaléka nem szeret olvasni!

Szabados Ági podcastjának vendége ezúttal Vecsei H. Miklós, a Poket zsebkönyvek kezdeményezés egyik alapítója, valamint Pokorny Lia színésznő, aki aktuális kedvenc könyvéről mesél.

Lapozz a 99-re!

Könyves podcast Szabados Ági műsorvezetésével. A műsorban hétről-hétre történeteket mesélünk írókról, olvasókról, könyvekből és könyvekről. Minden adásban egy híresség ajánlja élete könyvét és Ági is megosztja aktuális kedvencét. Elmondjuk mit olvass, mit ne olvass.

Poket könyvek

Vecsei H. Miklósnak a könyv az, ami másoknak a mobiltelefon, pedig a kötelező olvasmányok majdnem elriasztották az olvasástól. Annyira fontosnak tartotta az olvasást, hogy 2018-ban a Sztalker Csoport tagjaként ő volt az egyik alapítója a Poket kezdeményezésnek, aminek keretében Budapest frekventált pontjain könyvautomatává alakított italautomatákat helyeztek el. “A mostani fiatal generáció kilencven százaléka nem szeret olvasni” - mondta Vecsei H. Miklós, aki azt is hozzátette, a Poket missziója, hogy ezen változtasson. Mi a Poket üzleti modellje? Hogyan választják ki a könyveket? Miért veszítette el a fiatal generáció a könyvek iránti érdeklődést? Hogyan formálták át az okostelefonok, a Facebook és az Instagram a fiatal generáció életét? Hogyan lehet kilépni ebből a világból Vecsei H. Miklós szerint? Mit jelent a csend és a zaj?

Heti kedvencek

A műsor második vendége Pokorny Lia színésznő, aki Bartis Attila A nyugalom című könyvét választotta aktuális kevdenceként, Szabados Ági pedig Sarah Winman Bádogember című könyvét ajánlja.

Az adást itt hallgathatod meg:

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Brit tudósok megállapították, hogy egy szemlátomást "hétköznapi", sok idősebb embernél előforduló tünet jelezheti előre az Alzheimer-kórt.
Lifestyle
Ha szeretsz étteremben enni és kedveled a gourmet fogásokat, akkor biztosan jártál már olyan helyen, ahol a luxuskörülmények közt felszolgált ételek egészen aprócskák voltak. Nos, ennek is megvan az...
Sztárok
Volt idő, amikor az Oscar-díjas színésznő előre rettegett a csókjelenetektől. Hathaway friss interjújában egy több évtizedes kulisszatitokba avatta be a közönséget.