Pirított-karamellizált ropogós müzli

Egy szuper reggeli ötletet hoztam most nektek:

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Pirított-karamellizált ropogós müzli

Hozzávalók:

  • 35 g napraforgómag
  • 40 g szezámmag
  • 80 g mandula
  • 230 g juharszirup
  • 130 g méz
  • 65 g narancslé (100%- os vagy frissen facsart)
  • 1,5 teáskanál őrölt fahéj
  • 225 g zabpehely
  • 1/4 teáskanál só
  • 80 g szárított áfonya
  • 60 g mazsola

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire öntsük ki a napraforgómagokat és 6-8 percig helyezzük a sütőbe, amíg megpirulnak egy kicsit. Várjuk meg míg lehűlnek. Vegyük vissza a sütőt 165 fokra és egy tepsi aljára helyezzünk sütőpapírt, úgy hogy alatta és fölötte megolajazzuk vagy megvajazzuk az egész papír területét.

Egy kisebb tálban keverjük össze a mézet, juharszirupot, fahéjat és a narancslevet.

Egy nagyobb tálban a zabpelyhet, szezámmagot, mandulát, napraforgót és a sót.

Öntsük a mézes keveréket a zabpelyhes összetevőkre. Addig keverjük, amíg egyenletesen eloszlik a ragadós massza és mindenhol befedi a száraz hozzávalókat.

Az így kapott keveréket oszlassuk el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Süssük 20 percig. ( 10 perc elteltével keverjük meg úgy, hogy minél jobban terítsük szét a zabpelyhes keveréket a tepsi alján.)

A sütőből kivéve, keverjük meg a ropogós müzlit és forgassuk össze a szárított áfonyával és mazsolával. Süssük még 15-20 percig. Várjuk meg míg teljesen lehűl, mielőtt befőttesüvegben tárolnánk.

Fotók: Marton Adrienn

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!