Nyári tekercs variációk

Mutatok Nektek nyári tekercseket, több féle variációban, izgalmas szószokkal!
Melyik a kedvencetek?

Marton Adrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Nyári tekercs variációk

Hozzávalók:

Alap:

  • 30 dkg csirkemell
  • só, bors
  • fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 1 szál kakukkfű
  • olaj a sütéshez
  • 10 db rizslap
  • 15 dkg répa
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db kaliforniai paprika
  • babcsíra

Mandulamártás:

  • 140 g hámozott mandula
  • 2 ek. szójaszósz
  • 2 tk. szezámolaj
  • 2 ek. halszósz
  • 1 tk. édes chiliszósz
  • 50 ml kókusztej
  • fél lime leve

Mangó szósz:

  • 1 mogyoróhagyma
  • 1 db mangó
  • szójaszósz
  • édes chili szósz
  • friss gyömbér

Elkészítés:

1. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon egy forró serpenyőben egy gerezd fokhagymával és kakukkfűvel megsütjük. A zöldségeket julienne-re, vagyis 4-5 centis nagyon vékony csíkokra vágjuk.

2.A zöldségeket julienne-re, vagyis 4-5 centis nagyon vékony csíkokra vágjuk.

3. A rizslapokat hideg vízbe mártjuk, majd egy lapos felületre fektetjük. (Ne fa vágódeszkára, mert ahhoz odaragad). Helyezzük el rajta a zöldségeket, majd erre a sült húst és feltekerjük.

Mangó szósz:

1.A hagymát finomra vágjuk és egy kevés olajon puhára pároljuk.

2.Hozzáadjuk a felvágott mangót, fedő alatt addig főzzük amíg el nem kezd szétesni.

3.Adunk hozzá egy kevés édes chili szószt, szójaszószt és kandírozott gyömbért. Addig főzzük, amíg össze nem áll.

Mandulamártás:

1.Az alapanyagokat egy aprítógépben összedolgozzuk, és tálalhatjuk is.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!