Lifestyle

Szalonnasütés

Szabadnap… Napsütés… Sütés-szalonna… Ja nem. Szalonnasütés! És bár már október van, de még elég jó az idő ahhoz, hogy kimenjünk a szabadba! Így kitaláltuk, hogy nincs is jobb kombó, mint egy kis séta szalonnasütéssel!!! Igen! Olyan régen volt részem szalonnasütésben, hogy el sem tudom mondani. Hát irány a legközelebbi (hivatalosan is engedélyezett) tűzrakó hely, vagyis irány a Normafa!

Normafán

Miután leparkoltunk az autókkal azonnal azt kérdeztem a többiektől, hogy melyik fa lesz a “Normafa”? Azt hitték hülyéskedek, de nem. Tényleg tudni szerettem volna, hogy hogy is van ez a Norma-fa dolog… Senki nem tudta pontosan a történetét, de mikor hazaértem, utánanéztem:

“A Normafa lejtő tetején állt egy vén bükkfa, amely egy monda szerint Mátyás király születésekor sarjadt. Több ízben villámcsapás érte. Írók, költők, művészek kedvelt kirándulóhelye volt. 1840-ben itt énekelte Bellini: Norma című operájának nagyáriáját Schódelné Klein Rozália, európai hírű énekesnőnk. Ettől kezdve a korábban Viharbükknek nevezett fát Normafának nevezték. A korhadt faóriás 1927. június 19-én, vasárnap délelőtt dőlt ki. Később egy oszlopra erősített tábla Devecseri Gábor soraival jelezte, hogy ott állott a Normafa. Emlékére a főváros 1962-ben egy új bükkfát ültetett, az eredeti fa helyén ma emléktábla áll. A kidőlt fatörzset a margitszigeti artézi forrás medencéjében helyezték el, hogy a mészköves bevonat örök időkre konzerválja. Időközben azonban megfeledkeztek róla, és a vízesés falához támasztott törzset a reárakódott, vastag mészbevonat elválaszthatatlanul odakötötte a falhoz, ma is ott látható.” - ez a hivatalos magyarázat áll a normafa.hu kezdőlapján.

Közös selfie

Kis séta után meg is találtuk a megfelelő helyet. Gyorsan elkezdünk tűzifa után nézni, kipakolni a kellékeket, zöldséget, szalonnát, nyársat készíteni, megvágni a szalonnát, stb.

Nagyon hamar kiderült, hogy kicsit más kép él mindannyiunkban arról, hogyan kell szalonnát sütni, mekkora egy nyárs, annak milyen formája van, és végül, de nem utolsósorban, mekkora a sütni való szalonna és hogyan kell “helyesen” a nyársra szúrni. A sok röhögés és szívatás után megegyeztünk, hogy úgy is csak az számít, hogy finom legyen. :)

Hmm!

Na vajon kié a termetes szalonna? Naná, hogy az enyém! Nem vagyok kispályás! Ráadásul egy kis girnyó szeletből mennyi zsír lesz? Semennyi! Én meg éhes voltam, meg egyébként is így szoktuk otthon. :) Igaz édesapa?! :)

Peti és a kétágú nyárs

A sütés

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...