Lifestyle

Fájni? A fog? Nem fog!

Az elmúlt időszakban kicsit kevesebbet írtam, mert azon kívül, hogy szép lassan zajlanak a Fekete Péter próbái a Madáchban, szinte semmi felkavaró nem történt. Aminek, most így utólag azt kell mondanom, hogy örülnöm kellett volna, de igazából frusztrált… Hogyhogy nem történik semmi különös? Miért? Erre tessék… megfájdult a fogam!

A fogorvosnál

Igen. Ez már a rémület az arcomon.

De csak szép sorjában…

Pár napja elkezdett fájni az egyik fogam. Először meg sem tudtam pontosan mondani, hogy melyik, csak hirtelen belenyilallt a fájdalom… Így reagált a hideg vízre. Aztán szép lassan rájöttem, hogy melyik érzékenyebb a többinél. Arra gyanakodtam, hogy a fognyak valahogy jobban kilóg a kelleténél, az ínyem nem takarja annyira, mint kellene és ezért érzékenyebb, de hiába mostam, hiába vigyáztam rá, minden alkalommal, amikor ittam, vagy más formában hideg érte, iszonyúan fájni kezdett… de csak pár másodpercre, aztán abbamaradt. Ez így ment három napig, de ma úgy gondoltam, kicsit utánaolvasok…

Semmi olyasmit nem találtam, amit eddig ne tudtam volna erről a dologról, így arra gondoltam, hogy ha tetszik, ha nem, most szépen elmegyek egy fogorvoshoz. Be is mentem a legközelebbi fogorvosi rendelőbe, ami tőlem, nem viccelek, konkrétan egy percre van, és előadtam a panaszom. Egy (feltehetőleg arab származású) úr megvizsgált és azt kérte a kollégáitól, hogy készítsenek egy röntgent. Majd elmondta, hogy nagy valószínűséggel van egy nagy fogszuvasodás a felszín alatt, ezért lehet olyan érzékeny. De majd a röntgen…

Gyökérkezelés

Nos, sajnos igaza lett. A felvétel is azt igazolta, amit mondott. A felszín alatt van egy nagy lyuk a fogban, ami szerencsétlenségemre olyan mély, hogy a fogat biztosan gyökérkezelni kell.

Na ettől teljesen beparáztam!

Van egy elméletem a fogorvosi székekről. Úgy hiszem, tök mindegy, hogy egy ember milyen az életben, magabiztos, humoros, izmos és fitt, abban a székben mindenki gyáva kisfiú vagy kislány lesz. El tudom képzelni hány összetörpülésnek lehettek szemtanúi fogorvosok a székeikben. Szinte magam előtt látom, amint egy nagy darab srác, aki termetét tekintve mintapéldány, izmos, rámenős és akaratos, egy fogorvosi fotelben összetöpörödik. :)

Persze nem biztos, hogy igazam van, lehet, hogy van olyan, aki imád fogorvoshoz járni, esetleg imádja a fájdalmat, de én nem tartozom közéjük. Amint beülök, azonnal keresztbe teszem a lábam, összekulcsolom és kissé szorítani kezdem a kezeimet. Egyszóval parázni kezdek.

Főleg, mikor kiderül, hogy csak egy jótanácsért mentél be a rendelőben és mire észbe kapsz, már könyékig turkálnak a szádban. Elég kiszolgáltatott helyzet…
Nos, nem volt mit tenni, mégiscsak ő az orvos, még ha nem is beszéli tökéletesen a nyelvünket, a fogászathoz biztosan jobban ért, mint én és nem hiszem, hogy csak a lehúzásra megy az egész, hogy csak találomra megfurkálnak fogakat, hogy súlyos tízezreket hagyj náluk. Mert egy fogászat az nem olcsó mulatság. Van olyan barátom, aki már több millió forintot hagyott a fogászánál… (rossz szakmát választottam!)

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Asta Nielsen a némafilm korszak első európai sztárjaként vonult be a történelembe; kivételes élete volt, ő maga pedig igazi jelenségként ragyogott, akiért csakis rajongani lehetett.
Utazás
A Védelmi Tanács vasárnapi ülése után magasabb szintre emelték hazánkban a terrorkészültséget - számolt be róla a Magyar Nemzet.
Fashion&Beauty
A brit királyi család legnépszerűbb tagja maga a két lábon járó stílusosság. E megtisztelő titulust nagyrészt következetességének és pontosságának köszönheti.