Lifestyle

A motorteszt

Pár napja szabad délelőttre ébredtem. Bár ez nem teljesen igaz, mert kora reggel volt egy rövid szinkronmunkám, de utána nem kellett próbára rohannom. Mint azt már párszor említettem, gőzerővel robog a Mamma Mia! vonat a Madách Színházban, előbb augusztusban a Szegedi Szabadtérin, majd szeptember végén a Madách Színházban mutatjuk be. Most minden erről szól az életemben. Na, jó… Azért nem minden. :) Szokás szerint motorral voltam a Masterfilmben, és ahogy hazafelé vettem az irányt, eszembe jutott, hogy beugrom a Váci úti Honda Karasnába.

Alkatrészcsere

A sisakomon lévő patent kezdi megadni magát, és gondoltam tanácsot kérek, mi ilyenkor a teendő. Elöljáróban a cégről csak annyit, hogy ott vettem életem első (fent említett) komoly sisakját, ami egy Nolan X-lite Sport N-Com. Mivel elég húzós volt az ára, nem akartam ezt az életmentő eszközt szétbarmolni, hanem szakértőkre bíznám a dolgot.

De nem csak a sisakom, hanem később a nagy szerelmem is itt lett megvásárolva, a motorom, egy Honda NC 700S. Minden járművemet el szoktam nevezni. Az előző autóm Fruzsina, teljes nevén Sánta Sára Fruzsina volt, a mostanit Zitára kereszteltem. A motorom pedig nem más, mint Gertrúd. Nemtom, ne kérdezd… csak egyszerűen jön. Elnevezem őket és kész.. :)

Meglepetés

Egyszóval régi vendég vagyok ebben a Honda kereskedésben. Amint beléptem, mindenki mosolyogva fogadott, persze nem azért, mert olyan nagy tiszteletnek örvendek, hanem mert itt ilyen a fogadtatás! Mindenkit egy mosollyal tisztelnek meg, aki betér hozzájuk. Úgy hiszem, ezt minden “boltos” eltanulhatná tőlük!

De térjünk a tárgyra. Megmutatom a sisakot, hogy itt ez a patent… És azzal a lendülettel előkaptak egy telefont, megeresztettek egy hívást, lebeszéltek egy gyors találkát, és egy perccel később már el is vitték a szeretett fejvédőmet, hogy kicseréljék rajt' az elfáradt alkatrészt. Nem messze van egy kis bolt, ahol ilyesmit is vállalnak, mint patent csere, de nem hagyták, hogy én intézzem. Ezt nevezem én üzletpolitikának. Ugyanis ezek azok az apróságok, ami miatt holnap is betérek hozzájuk, s ha majd motort akarok cserélni, biztos, hogy náluk fogom megejteni!

Amíg várakoztam, nézelődtem, beszélgettünk a többiekkel az épp aktuális kül- és belpolitikai helyzetről, mint időjárás, mi újság, hogy vagy, mit próbálsz... stb. Közben egy az egyik illetékes eladó munkatársnak felcsillant a szeme, odalépett és azt kérdezte: “Nem akarsz motort tesztelni?” Mi? Hogy én??? Há’ mittomén… nem értek hozzá. Csak egy egyszerű földi halandó vagyok, nem egy “szuperbájker”. De egye fene… - gondoltam. Miért is ne?!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Vilmos szerint egyenesen őrültség Katalin titkos, éjszakai hobbija - ezt maga a hercegné vallotta be korábban egy podcastben.
Egészség
Sokan sajnos már csak akkor mennek el fogorvoshoz, amikor valami problémát észlelnek. Pedig itt egy rutinbeavatkozásról van szó, ami ráadásul nem is fájdalmas.
Utazás
Magyarországon is sok állat esik áldozatul az autósoknak, de egy kis odafigyeléssel ezt el lehet kerülni. Ráadásul ezt az állatfajt nem is könnyű észrevenni.