Ennél szebb oázist még nem láttál!

Létezik egy nagyon furcsa kis oázis a világ egyik legszárazabb területén, melynek lakói szinte paradicsomi körülmények között élnek. Hogyan lehetséges ez? A válasz: az inkák!

A sivatagi oázisok gyöngyszeme

Az oázis neve Huacachina és Icában, pontosabban Peruban található, melyet nem mások laknak, mint az inkák leszármazottai. Aham, van itt minden, ami egy XXI. századi inka oázis "metropolisztól" elvárható: hotelek, boltok, könyvtár, lakóépületek (számszerint 96), turisták özöne szerte a világból és számos program a homokdűne mászástól a homokvitorlázáson át a buggizásig.

Kapcsolódik a helyhez egy legenda is: egy csodaszép perzsa hercegnő fürdött egy, az oázis helyén lévő kis medencében. A fenséget megleste egy fiatal vadász. Mikor a hercegnő észrevette, hogy a vadász leselkedik, elmenekült, a tó helyén egy lagúna képződött, a királyi fenség lába nyomán a homokban hagyott hajtásokból pedig homokdűnék alakultak ki.

Ellentétek összhangja

A zord sivatagban fekvő nyugodt oázis. Édenkert a szárazságban. Élet a terméketlenségben. Micsoda harmonikus ellentétek! A Nemzeti Kulturális Intézet bízik abban, hogy megtudják tartani ezt a mesebeli örökséget és nem válik délibábbá egyszercsak a Huacachina oázis. 

Neked is megér egy LIKE-ot? Nézd meg a képeket a galériában!

Olvasd el az előző bejegyzést is! 

Fotó: idealistrevolution.org
A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.