Te szeretnél ilyen főnököt?

Egy főnöknek nagyon sok kritériumnak kell megfelelnie, ha igazán jó vezető szeretne lenni. A Tiéd vajon rendelkezik ezen tulajdonságok valamelyikével? Ha nem, mutasd meg neki, hátha kapcsol. :)

A jó vezető ismérvei

A jó vezető hihetetlen inspiráló hatással van az emberekre, legyen szó a kollégáiról, beosztottjairól, partnereiről. A jó vezető tudja, hogy merre tart, mit szeretne elérni, mi vezet célhoz és nem csak önmagával szemben látja ezt, hanem a cég érdekeivel és a kollégák szemével is. Céltudatosan halad az úton, és példamutatóan haladásra ösztönöz másokat is.

A jó vezető nem hiszi, hogy csak ő tud megoldani egy (vagy minden) feladatot, hanem bízik az emberei képességeiben, és hagyja őket a saját tudásuk, rátermettségük alapján önállóan dolgozni. Ismeri a beosztottjai céljait, erőforrásait, ambíciót, és tudja, hogy mely feladatot ki tudja hatékonyan ellátni.

Nem rögzül bele egy adott sémába, hanem ő maga is képes a változásra, fejlődésre a munkájában és a személyiségében is. És erre inspirálja az embereit is. A jó vezető nem feletted, hanem melletted áll és dolgozik.

Nem könnyű a helyzetük, hiszen sok kihívással és felelősséggel néznek szembe az "üzleti csatamezőn", de ha igazán jó vezetők szeretnének lenni, akinek az alkalmazottai elkötelezve húzzák neki a profitábilis igát, akkor nem árt felkötni a gatyát önismereti fronton is. Az ilyen tudatos szemléletmódból mind a cég, mind a vezető, mind az alkalmazott csak profitálhat.

Ha egyetértesz velem és szerinted is ilyen egy jó vezető (és szeretnél is egy ilyen vezető irányításával dolgozni), nyomj egy LIKE-ot.
Olvasd el az előző bejegyzést is!

Oldalak

Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.
Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...