Már nem arról szól a futás, amiről régen

Ahogy egyre nagyobb divat a futás, úgy használunk egyre több segédeszközt is hozzá. Végül már nem is a futás miatt futunk, ahogy ezen a vicces illusztráción látszik!

Miről szól a futás?

Ha a lényegét akarom megfogni, akkor az állóképesség javításáról, a flow élmény átéléséről, a teljesítmény fokozásáról, és persze a szebb alak eléréséről szól. Vagy éppen csak erről szólt 20 éve, mert sok "futónál" ma már inkább valami másról (is) szól. Kinek a Facebook fala nincs szinte tele olyan ismerősök posztjaival, akik felteszik a megtett futótávokat, futás közben készített szelfiket, az effektekkel felturbózott futás közbeni képeket és hasonlókat.

Ezzel nincs is semmi gond, csak kicsit megmosolyogtató, hogy manapság a komolyan és a sportszerűen futók mellett megjelentek olyanok is, akik talán más miatt futnak. Esetleg azért, mert trendi, mert másoknak akarnak megfelelni, mert menő, mert tartozni szeretnének valahova, a like-vadászat miatt, hogy a technológiai fejlődéssel együtt haladjanak, a teljesítményértékelő módszerek és kütyük használata miatt és így tovább. Bár mindegy is az ok, amíg ilyen példaértékű hobbit űz valaki és másokat is erre buzdít. 

...de azért mosolyogtató az illusztráció Dustin DaVincitől. :)

Ha Te is szeretsz futni vagy neked is ismerős az ilyen modern futás-szokás, nyomj egy LIKE-ot! :)
Olvasd el az előző bejegyzést is!

Fotó: Dustin DaVinci  Leadfotó: glamour.com

Oldalak

Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.