Ezért nem híznak el a francia nők

A titok kulcsa annyi, hogy nem szabják programhoz az evést, hanem figyelnek a testük jelzéseire és ha jól laktak, végeznek az étkezéssel.

Enni kipukkadásig

A franciáknál isteni bagettek vannak, remek sajtok, borok, pástétomok, és mégis a francia nők kevésbé szenvednek túlsúlytól, mint például amerikai társaik. Vajon miért? De most komolyan? Ti értitek ezt, csajok? :)

A napokban olvastam egy kutatásról, amit francia és amerikai hölgyek körében végeztek, amelynek keretében azt vizsgálták, hogy mikor fejezik be az étkezést. Az derült ki, hogy az amerikaiak (akik köztudottan az egyik legsúlyosabb nemzet) általában akkor hagyták abba az evést, amikor valami külső jel erre utalt, például elfogyott az italuk, kiürült a tányér, véget ért a tévéműsor vagy a film. Ez nem a legjobb stratégia. 
 

Külső vagy belső jelek?

Minél inkább túlsúlyos az illető, annál inkább hagyja figyelmen kívül a belső jelzéseket, nem hallgatnak a testükre amikor azt mondaná, hogy „Elég volt az ételből.” Ők inkább jóllakottságig esznek. Ezzel szemben a francia nők (és bárhol a világban a tudatosan vagy ösztönösen táplálkozók) akkor hagyják abba az evést, amikor úgy érzik, hogy jól laktak, amikor már nem érzik magukat éhesnek.

Szóval mi a megoldás? Ne hagyjuk magunkat külső tényezők által vezérelni, amikor eszünk, figyeljünk a belső gátjainkra, jelzéseinkre. Oké, nem mondom, hogy könnyű, de ha az egészségünk múlik rajta és/vagy a vonalaink, egy próbát megérhet.
Nyomj egy LIKE-ot, ha Te is abbahagyod az evést, amikor a tested figyelmeztet.
Ezt is ajánljuk: Ha nagy tányérból eszel, könnyebben hízol

Fotó: huffingtonpost.com

Oldalak

Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...