Rád melyik fajta éhség jellemző?

Tudtad, hogy kétféle éhség létezik? Ráadásul egyértelműen meg lehet őket különböztetni egymástól. Te melyiket érzed legtöbbször?

Érzelmi és a testi éhség

Vajon a csokimajszolással a tényleges, fizikai éhségedet akarod csillapítani, vagy a lelkedet kenegetni? Erre ad választ a Think thin, be thin c. könyv szerződpárosa méghozzá 5 könnyen elkülöníthető szabályokkal.

Testi éhség

Érzelmi éhség

Lassan fokozódik Hirtelen lép fel
A nyak alatt jelentkezik (például korgó gyomor) A nyak felett jelentkezik (például a jégkrém "íze")
Néhány órával az utolsó étkezés után lép fel Nincs időhöz kötve
Elmúlik, ha jollaktunk A jollakotságtól függetlenül megmarad
Az evés kielégít Az evés bűntudatot eredményez

Ezen infók birtokában már Te is el tudod különíteni, hogy vajon valóban éhes vagy, vagyis a testednek energiára van szüksége a működéshez...vagy a lelkednek van szüksége egy kis ételre a működéshez.

Ha Te is szoktál néha az érzelmi "gyomorkorgásra" hallgatni, vállald egy LIKE-al. ;) Olvasd el az előző bejegyzést is! 

Fotó: comfortablyhungry.com Lead: huffingtonpost.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Bejelentette első magyarországi üzletének nyitási időpontját a Primark. A nemzetközi divatáruház várva várt üzlete Budapesten, a város egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában, az Arena Mallban kap...
Sztárok
Krisztusi korba lépett hazánk egyik leghíresebb koncertzenekara, akiket a Budapest Park nyitó sajtótájékoztatóján kérdeztünk az évek óta töretlen népszerűségük titkáról és közelgő terveikről.
Lifestyle
Van egy három összetevős házi csodaszer, amely segítségével örökre búcsút inthetsz a konyhádban ólálkodó muslicáktól és legyektől.