A világ 25 leggyönyörűbb bonsai fája - Az egyik már 800 éves!

A bonsai fák két fontos ismertetőjegye, hogy nagy odafigyeléssel kell ápolni őket, és hogy hihetetlenül különleges formákat tudnak felvenni. Az én kedvencem a 800 éves példány, valamint a minipicike almafa, aminek az egyetlen gyümölcse majd' nagyobb, mint maga a fa.

Amikor a bonsai meghálálja

Ez az ősi kertészeti kultúra hol máshol, mint Kínában ütötte fel a fejét több ezer éve, és persze köze van a Zen Buddhizmushoz is.

Több féle "kicsinyítési" technikát vetnek be, hogy a fa formás legyen, mégis elférjen egy cserépben. Ilyen például a rügyek lecsípése, a metszés és a műtrágya. Alapos és hozzáértő gondoskodást igényel a fa, ám ha valaki elég kitartó, évtizedekig, sőt, akár századokig gyönyörködhet a csodaszép növényben.

Nézd meg a képeket! Neked melyik a kedvenced?

Ha tetszettek a bonsaiok, akkor jutalmazd meg egy LIKE-kal!
Olvasd el az előző bejegyzést is!

Fotó; Leadfotó: boredbanda.com
A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Sztárok
Sokan nem tudják, de Eminemnek van egy gyönyörű lánya, akivel nagyon jó kapcsolatot ápol. A rapper készülhet is az esküvőre.
Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...