Nem a génjeink határozzák meg, milyen lesz az életünk - Hanem ez

A tudomány óriási léptekben fejlődik, és nekünk újra kell írnunk magunkban megrögzött hiedelmeinket. Például a gének szerepéről is, hiszen távolról sincs akkora hatalmuk a biológiai működésünk fölött, mint korábban hittük. És hogy minek van? Megtudhatod a cikkből!

Padma - kínai asztrológus, blogger

A kínai asztrológia apropóján kezdtem az írogatást, de igazából minden spirituális téma érdekel, mióta az eszemet tudom. Sok érték és érdekesség összegyűlt a tarsolyomban az évtizedek alatt, amit szíves-örömest osztok meg veletek blogomban, hátha rajtam kívül más is inspirációt merít belőlük.

Egy idejétmúlt hiedelem vége

Korábban úgy tudtuk, hogy az a sajátos összetételű genetika, amellyel megszületünk, meghatározza szinte az egész életünket, hiszen a biológiánk gyakorlatilag „kőbe van vésve” általuk, és ez ellen semmit nem tehetünk, csak beletörődéssel elfogadjuk, s megpróbálunk együtt élni kedvezőtlen adottságainkkal, hajlamainkkal, esetleg betegségeinkkel.

Bruce Lipton genetikus a 70-es években úttörő kutatásokat végzett, melyek alapjaiban rengették meg ezt a téves hiedelmet. Sokáig ő is az értetlenséggel találkozott a tudomány vaskalapos képviselői részéről, de néhány évtized elteltével elfogadottá, sőt alapvető tézisekké váltak felfedezései a genetika területén.

Lipton azonos genetikájú sejteket helyezett különféle külső környezetbe, amelynek hatására a sejtek más irányokban fejlődtek tovább, pedig a korábbi elmélet szerint ez lehetetlen lett volna. Eleinte értetlenül álltak a jelenség előtt, de ahányszor csak megismételték a kísérletet, mindig ezt tapasztalták.

Mindez annak felfedezéséhez vezetett, hogy belső mentális tevékenységünk teremti meg bennünk azt a speciális biológiai közeget, amelynek köszönhetően saját génjeink különféleképpen reagálnak (pl. „kikapcsolnak, bekapcsolnak”). Gondolataink és érzéseink biokémiai folyamatokat indítanak el szervezetünkben. Boldogság-hormon, azaz endorfin, erről már bizonyára mindenki hallott. Sajnos a negatív gondolatok és érzelmek is hatással vannak biokémiai működésünkre, hosszútávon egyenesen megbetegítenek. Bruce Lipton szerint szinte minden betegség gyökere a stressz. Változtatnunk kell az életvitelünkön, de még a gondolkodásmódunkon, érzésvilágunkon is, hogy szervezetünkben a sejtjeink számára egészséges közeget hozzunk létre az élet fenntartásához. Így előfordulhat az, hogy bár rendelkezünk egy hibás génnel, de az egész életünk során nem „kapcsol be”, és nem betegít meg bennünket. De magyarázattal szolgál ez a csodálatos gyógyulásokra is, amelyek olykor gyógyszeres kezelések nélkül végbemennek. A mi kezünkben van tehát a hatalom saját mindennapi biokémiánk fölött.

Lapozz! Bruce Lipton részletesebben mesél erről a következő oldalon található videóban!

Fotó: coccyx-editions.com

Oldalak

Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...