A Védák Istennője, a Gayatri mantra – hogyan képes megváltoztatni az életed ez az ősi ima?

A hindu vallás több ezer éves szentírása a négy Véda, ezek egyikében található a Gayatri, avagy a minden bajtól megszabadító Nagy Fényhozó mantra. Ismerd meg közelebbről, hiszen gyönyörű szanszkrit sorai könnyen megtanulhatóak, és éneklését mindennapi életed részévé teheted te is!

Kicsit bővebben a mantra eredetéről

Az indiai eredetű védikus szentírásokat időszámításunk előtt kb.1 000 évvel jegyezték le először, de a kifinomult és részletes tudás azelőtt is létezett és hozzáférhető volt. Szájhagyomány útján adták tovább a bráhmanák (papok) apáról-fiúra, vagy mesterről-tanítványra hagyományozva. Rendkívül fejlett elme-technikáknak köszönhetően képesek voltak a szent szövegeket szóról szóra megtanulni és változatlanságukat fenntartani. Ma már nagyobb hitelt adunk az írásbeliségnek, habár az sem biztosíték a tiszta tudás közvetítésére, így mindennél jobban rá vagyunk utalva saját belső irányításunkra. Ennek megleléséhez segít hozzá a Gayatri mantra.

A védikus tudás e kis csillogó, szent gyöngyszemét segítségül hívhatjuk mindennapjainkban, ha nyugodtabb elmére, gyógyulásra, spirituális fejlődésre vágyunk. Ereje abban rejlik, hogy az ősi mantrák különleges, szakrális nyelven „íródtak”, szavai többdimenziósan mélyértelműek, hangrezgései pedig egyenesen a lélekre hatnak, és mélyen harmonizáló, isteni minőségeket közvetítenek. Emiatt „lefordítani” is nagyon nehéz őket, de megpróbálkozunk vele, hiszen a jelentéstartalmát valahogyan meg kell ismernünk. Ha ez megvan, bátran énekelhetjük a szanszkrit mantrát elménkben tartva a jelentést, amit természetesen nem kell szóról-szóra tudni, elég emlékezni rá.

Lapozz! A következő oldalon bele is hallgathatsz a Gayatri éneklésébe!

Oldalak

Lifestyle
A gyógyvizek összetevőinél gyakran említjük a ként, a jódot és a brómot is, azonban létezik egy ritkábban emlegetett, ám annál hatékonyabb összetevő, amely nagyon fontos szerepet játszik a szépségünk...
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...