2016-os menyasszonyi ruhák a kifutóról - Hódít a tüll és a vintage stílus

New Yorkban már bemutatták a 2016-os tavaszi-nyári szezon legújabb menyasszonyi ruháit. Ha követni akarod a divatot, akkor felejtsd el a hatalmas abroncsos darabokat, és a nehéz anyagokat. Jövőre ugyanis az olyan könnyed és lágy esésű szövetek hódítanak majd, mint az organza vagy a tüll. Beszámoló a kifutók mellől!

A divat változik - a stílus örök

A divattervezők célja nem az, hogy olyan ruhákat alkossanak, amik megfelelnek az adott kor/időszak elvárásainak. Ők a jövőbe tekintenek, ezt nevezzük úgy, hogy divatot teremtenek. Mindegy, hogy cipőkről, táskákról, ruhákról, fürdőruhákról vagy akár menyasszonyi ruhákról beszélünk, a jövő évi kollekciókban általában mindig az a közös, hogy első látásra kicsit ódzkodunk tőlük. Túl modernek, túl újak, nem megszokottak. Bár pont ez a lényege minden egyes új kollekciónak, mi mégis hajlamosak vagyunk arra, hogy az első látás után megállapítsuk: “úgy tűnik, jövőre nem követem majd a divatot.” Aztán mire arra kerül a sor, hogy egy halandó ember is hozzájuthat a legfrissebb darabokhoz, felvesszük a ritmust. Megbarátkozunk a színekkel, formákkal, anyagokkal, sőt, néha még odáig is eljutunk, hogy kifejezetten szokatlan és egyedi darabokat választunk. Ezzel pedig egy kicsit mi is divatdiktátorokká válhatunk.

A kifutók sztárjai

Visszatér egy régi nagy kedvencünk, az úgynevezett csónaknyakú, vagy váll nélküli fazon, ami csak úgy sugározza a nőiességet és az eleganciát.

Menyasszonyi ruhák esetében a virágminta és a virágos kiegészítők hétköznapi dolognak mondhatók, ám most olyan dinamikus 3D-s verzióban találkozhatsz velük, amik garantáltan a jövő divatját vetítik előre.

És most kapaszkodj meg! A kifutók abszolút sztárjai az átalakítható ruhák voltak. A hosszú szoknyából hirtelen rövid lesz, a nagy tüllös uszályból pedig egy mozdulattal visszafogott sellő fazont varázsolhatsz. Hát mi ez, ha nem a jövő?

Vissza a múltba - ez a jövő

Az esküvői helyszíneket illetően már nem feltétlen a pompa és a csillogás dominál, uralomra tört ugyanis a vintage stílus, melyhez bizony a ruhák stílusa is alkalmazkodik. A V-kivágású dekoltázs, a lebegő ujjak és az egyenes szabású ruhák, melyek főleg csipkéből készülnek, olyanok akár egy időutazás. Visszarepítenek bennünket a 20-as évekbe, eleganciát, nőiességet és könnyedséget sugároznak.

A hajtás után belelapozunk a holnapi Vogue-ba...

Fotók: brides.com


Oldalak

Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.