Nászút Budapesten – hogyan maradj itthon?

Íratlan szabály, hogy az esküvőt nászútnak kell követnie, de annál több fejtörést okozhat, hogy miként valósítsuk meg a stresszes készülődést és a nagy napot követő mézesheteket. A lehetőségek tárháza végtelen, egzotikus szigetek, eldugott hegyi házikók, nyüzsgő nagyvárosok szerte a világon… vagy éppen Budapesten? Tippek az otthoni nászúthoz!

Nem feltétlenül kényszer - Budapest csodálatos!

Több oka lehet annak, hogy egy pár úgy dönt, nem utazik messzi tájakra az esküvő után, hanem ott tölti el azt, ahol a mindennapjait éli. Sok esetben az esküvő kiadások után már nem jut pénz fényűző nyaralásra, de szintén gyakori indok, hogy a választott ország éghajlata miatt az esküvőt követő elutazás esetén kedvezőtlen időjárást fogna ki a pár, így a nagy utat későbbre halasztva rövid előnászúton ünnepelik a friss házasként töltött napokat. Ami elsőre kényszermegoldásnak tűnhet, valójában remek mókává tud válni, nézzük, mi kell hozzá!

1. Nászutas lakosztály a város szívében

Feltétlenül vegyetek ki egy szobát valahol, az otthon alvás elveszi a dolog nászút jellegét! Válogassatok a nagy szállodaláncok vagy éppen az eldugott kis belvárosi hotelek kínálatából, a lényeg a kényelem és az, hogy háztartási teendők és egyéb otthoni kötelezettségek teljesítésére ne legyen mód. Izgalmas és újszerű, ha egészen más környéket választotok, mint ahol egyébként éltek, például kertvárosból pár napra a főváros szívébe költözni igazán különleges élményeket tartogathat.

2. Kütyük OFF

Rengeteg érvet fel lehetne sorolni, hogy miért szeretünk utazni a párunkkal, de biztos élen fog járni köztük az, hogy ilyenkor a mobilok és egyéb kütyük háttérbe szorulnak, így a másokkal folytatott kommunikációt a legszükségesebbre minimalizálva csak egymásra és a környezetünkre figyelünk. Ez egy otthoni nászút esetében is kötelező, nem számít, hogy hol vagytok, a mézeshetek (napok) csak a tiétek, telefonok, hírek olvasása nélkül sokkal jobb lesz!

3. Rejtett élmények garmada

Ha már turistáskodtok, akkor csináljatok valóban úgy, mintha most járnátok ott először! Üljetek fel egy turistabuszra és nézzetek más szemmel a városra! Ahol amúgy nap mint nap a bevásárlószatyrot cipelve rohansz a földet bámulva, ott most andalogjatok ráérősen együtt, fedezzétek fel az épületeket, az apró részleteket, a panorámát egy-egy pontról. Számos városi séta kínálatából is választhattok, garantáltan olyan helyeket fedezhettek fel így, aminek a létezéséről sem tudtatok eddig! Szálljatok fel egy dunai hajóra, nézzétek meg a várost egészen más szemszögből, ahogy eddig nem láttátok!

A hajtás után: Hogyan készülj fel?

Fotó: Szűcs Gergő - Hajós Rendezvényközpont


Oldalak

Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.
Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...