Eljegyzés - Egy vagy két gyűrű mind felett

Eljegyzés - egy-két gyűrű mind felett

Férfiak, figyelem! Úgy érzed megszületett benned a döntés, hogy megkérd életed szerelmének kezét? Mielőtt gyűrűért rohansz, érdemes figyelmet fordítanod néhány apróságra, hogy minden zökkenőmentesen történjen. Nem is hinnéd, hogy mennyi apróságon múlik a tökéletes lánykérés!

Hogyan kérjük meg a kezét? Beszéljenek a számok!

» A nők 68%-a évekkel később is fel tudja idézni a lánykérés szövegét, szóval gyakorolj! Ezek a mondatok legyenek tökéletesek, hiszen a párod az eljegyzésről fog mesélni az unokáitoknak minden este. 

» Gondoskodj a megfelelő helyszínről és elsősorban ne magadra gondolj! Lehet, hogy számodra hatalmas élmény egy lelátón szurkolni kedvenc csapatodnak, de a nők mindössze 10%-a lenne boldog attól, ha egy meccsen kérnék meg a kezét, hiába próbálják a filmek az ellenkezőjét elhitetni.

» Térdelj! A nők 49% százaléka úgy érzi, hogy a lánykéréshez hozzátartozik az, hogy a férfi letérdel a nő elé.

» Talán úgy érezheted, ha egyszerűbb a dolgokat nyíltan megbeszélni, mégis a gyengébbik nem 88%-a fontosnak érzi, hogy a lánykérés meglepetés legyen. Szóval tervezésre fel!

» Bárhogy is történjen, megnyugtató a tény, hogy a nők 83%-a teljesen elégedett volt azzal, ahogy megkérték a kezüket és semmit nem változtatnának rajta.

Jegygyűrűk, eljegyzési gyűrű, karikagyűrűk - melyik mire való?

Az eljegyzési gyűrű többnyire ékköves gyűrű, amit a lány ujjára a fiú húz fel az eljegyzéskor. A bal kéz gyűrűsujján hordjuk, amíg az esküvő napja el nem jön, ugyanis az esküvő után már nem illik viselni. A jegyben járást szimbolizálja, és az amerikai reklámipar egyik legnagyobb sikere, hogy bevéste a köztudatba: a gyűrűn díszelgő gyémánt értéke a férfi havi fizetésének sokszorosa kell legyen.

A jegygyűrűk az esküvő során kerülnek fel a férfi és a nő, azaz a feleség és a férj ujjára. Az általában kövekkel is díszített jegygyűrűk anyagát és kidolgozottságát elsősorban a pénztárca, másodsorban pedig az a tény határozza meg, hogy egy életen át viselik ezek a gyűrűket. Érdemes tehát tartós anyagból és jól kidolgozott jegygyűrűket választani.

A karikagyűrű a jegygyűrű egyszerű, díszítéstől mentes változata. Amikor pusztán egy nemesfém karika jelzi a pár ujján, hogy összetartoznak. Itt is érdemes olyan ötvözetet választani, ami bírja a kulcsok és a kilincsek tartós támadásait.

Milyen anyagból? Milyen színű? Hogy kerül bele allergén nikkel? Erről lesz szó a következő oldalon.

Fotó: Shutterstock

Oldalak

Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.