Ebben az életkorban a legideálisabb házasodni - A válási esélyeket is befolyásolhatja az időzítés

“Nem túl korai ez még? Vagy talán már el is késtem?” Manapság rengeteg házasulandó férfi és nő teszi fel magának ezt a kérdést, és szinte biztos, hogy már a te fejedben is megfordult. Most viszont nem kell tovább aggódnod, hiszen a legújabb tanulmányok kimutatták a tökéletes életkort a házasságkötéshez. Eszerint pedig a házasulandó felek életkora befolyásolhatja a későbbi elválási esélyeiket is.

Fő az időzítés

Jó szándékú családtagok és barátok folyton a jelenlegi párkapcsolati helyzetedről érdeklődnek, hogy megtaláltad-e már az igazit vagy, hogy mégis mikor tervezel megállapodni? Ne aggódj, ebben a cipőben már szinte mindannyian jártunk. Egy bizonyos idő után megtanulod majd kizárni ezeket a hangokat a fejedből.

Mikor van itt az ideje az esküvőnek?

De most van egy jó hírünk! Az amerikai Családtudományi Intézet nemrégiben nyilvánosságra hozta a Utah-i Egyetem kutatásait, mikor a legjobb házasságra adni a fejünket, ha le szeretnénk csökkenteni annak az esélyét, hogy a házasság első öt évében elváljunk.

Lehet, hogy túl sokáig vársz?

Párkapcsolati tanulmányok és tudományos kutatások állítják, hogy a hosszabb várakozási idő nagyobb stabilitást eredményez a párkapcsolatokban, ez az új teória viszont arra mutat rá, hogy előfordulhat az is, hogy túl sokáig vársz! Nick Wolfinger, a Utah-i Egyetem szociológusa a 2006 és 2010, valamint a 2011 és 2013 közötti időszakra vonatkozó családnövekedési felméréseken végzett kutatásokat. Ezek alapján pedig egy “U” alakot hozott létre, amin demonstrálni tudja a javasolt életkort házasságkötéshez.

A hajtás után: A bűvös "U", ami tudja a tutit (vagy nem)

Fotó: iStock


Oldalak

Sztárok
A walesi hercegné március végén, a közösségi médiában jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak az orvosok. A legfrissebb fejlemények arra engednek következtetni, hogy súlyosbodott Katalin állapota.
Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.