Recept

Ízorgia két főre - Narancsos datolya saláta pisztáciával

Időnként érdemes elszakadni a hagyományos magyar konyha édes vagy sós kategorizálásától és játszani kicsit az ízekkel. Ez az ínycsiklandó, keleties ihletésű saláta harmonikusan ötvözi a zöldek frissességét, a fetasajt sós ízét, a datolya lágy, édes zamatát és a pisztácia ropogósságát.

Marton Andrienn - ételstylist, receptíró

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd! Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Narancsos datolya saláta pisztáciával és pisztáciaolajjal

Mennyiség: 2 főre
Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • 300 g zöld saláta
  • 2 narancs
  • 70 g magozott datolya, hosszában csíkokra vágva
  • 30 dkg feta sajt, kisebb kockákra vágva
  • 80 g pirított, durvára vágott pisztácia

Saláta öntet:

  • 2 db salotta hagyma, apróra vágva
  • 4 ek. fehérborecet
  • 6 ek. pisztácia olaj
  • só, bors

Elkészítés

Áztassuk a salotta hagymát a fehérbor ecetbe 10 percig, majd adjuk hozzá a sót, borsot, majd a pisztáciaolajat.

Hámozzuk meg a narancsot és késsel vágjuk keresztbe, majd vágott oldalát helyezzük a vágódeszkára és fentről lefelé szeleteljünk félhold alakú darabokat belőle. A magozott datolyát hosszabb csíkokra vágjuk.

Adjuk hozzá a zöld salátához a feta sajtot, a datolyát, a pirított pisztáciát és a narancsot. Közvetlen tálalás előtt öntsük rá a saláta öntetet. Keverjük össze.

Plusz tipp

A pisztáciát serpenyőben, olaj nélkül pirítsuk nagyjából 2-3 percig, amíg megérezzük a pisztácia illatát. Ekkor tegyük egy tálba. Amikor egy kicsit lehűlt, vágjuk durva darabokra.

A következő oldalon még 2 szuper receptet mutatok, lapozz!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...