Lenyűgöző fotók a virágos Bécsről

Amióta április elején a híres bécsi japánkertben, a Setagayaparkban álmélkodtunk a virágzó cseresznyefákon, szinte minden napra jut valami egészen különleges virágos élmény a városban. És ahogy a millió rózsabimbót nézegetjük a Volksgartenben és Schönbrunnban, a java még előttünk van.

Cseresznyevirágzás után

Idén a tavasz nekünk igazából akkor köszöntött be, amikor a Pilgramgassén, a falatnyi Richard-Waldemar-Parkban kivirágoztak Bécs első japáncseresznyefái. Azóta csak kapkodjuk a fejünket. Gyorsan hírét vettük, hogy az igazi látványosság Döblingben, a Setagayaparkban várja a sakura-rajongókat.

Résen kell lenni, hogy jó fotósként az ember elcsípje azt a pár napot, amikor igazán a legszebbek a cseresznyevirágok. Nem telt bele egy hét, jött egy vihar, és a városban több helyen, például a döblingi Sollingergassén is már csak a rózsaszín hósesés nyomait látthattuk. Erről mi le is maradtunk, úgyhogy egyik kedvenc Facebook-oldalunk, a Wiener Wildnis parádés képét vettük kölcsön.

Fotó: Popp-Hackner

Oldalak

Lifestyle
Hogy mi minden lapulhat egy női táskában, arról órákon át lehetne anekdotázni, egy friss történet azonban minden korábbi képzeletet felülmúl.
Lifestyle
Hogy is van a mondás? Egy fecske nem csinál nyarat – de az első farsangi jelmezt kereső poszt képes lavinát elindítani az online szülői csoportokban. Például az egyik Wednesday-jelmezt kereső poszt...
Lifestyle
Majdnem megállt az 59 éves nő szíve, amikor a Facebook-on belefutott egy étterem reklámvideójába. A felvételen a kilenc éve elhunyt férje ült egy asztalnál.