Valentin-nap, fánkteszt és puncsban pancsolás

Az időjárás még nagyon össze-vissza van, egy hete szikrázó napsütés, hétfőn szibériai hóvihar, de a naptár már jelzi a tavasz közeledtét. Nyakunkon az Operabál, a Valentin-nap, és ideje, hogy leváltsuk a divatszíneket. Mondjuk, rózsaszínre...

Tavasz közelít!

Schmetterlinghaus

A múlt szerdán Bécs ízelítőt kapott a jóidőből, aki csak tehette, szaladt napfürdőt venni. Mi a Burggartenben a Pillangóháznál gyűjtöttük a sugarakat, és örömmel láttuk, hogy a hölgyek ruházatában megjelent a piros, ami egyértelmű jele a tavasz közeledtének.

Opernball előkészületek

A héten két nevezetes nap is lesz, amik már szintén a tél végét jelzik. Az idei bécsi báli szezonban majdnem utolsóként, február 12-én rendezik a több mint 450 bál királynőjének számító Opernballt. Nagy a sürgés-forgás a Staatsoper körül, óriási piros portál épül a főbejáratnál, pavilonok, kordonok mindenhol.

Február 14-én pedig ismét Valentin-napot tartunk. Ez ugyan Ausztriában sem őshonos ünnep, de a német nyelvterületen kicsit hosszabb múltra tekinthet vissza, mint Magyarországon. Nürnbergben már 1950-ben rendeztek Valentin-bált.

A Valentin-nap is kipirosítja egy kicsit a várost, de mi inkább a rózsaszín fonalat szedtük fel, amikor megkóstoltuk a Cafe Museumban a Landtmann-féle Punschwürfelt.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!