Francia ízek Budapestről Bécsben

"Nyithatok-e Bécsben cukrászdát?" - szólt egy évtizede az EU-csatlakozási kampány sokféle reakciót kiváltó plakátkérdése. Pár napja meghívást kaptunk a Snicli Facebook-oldalán, hogy látogassunk el a Petit Dej nevű, francia stílusú hely megnyitójára, mert van valaki, aki szó szerint értelmezte a keringőre való felhívást.

Kis lépés az emberiségnek

Titkon mindig reméltem, hogy a Bécsi szelet blogot - házi szóhasználatunkban Sniclit - egyszer majd a közönség beemeli a véleményformáló médiatermékek klubjába. De azért furcsa bizsergés szaladt végig a hátamon, amikor elolvastam az első meghívót, amit az indulásunk óta eltelt fél évben társasági eseményre kaptunk. "Az Á Table pâtisserie-brasserie üzletet nyit Bécsben, Pötzleinsdorfban. Ha a jelzett időpontban arra jártok, szívesen látunk benneteket!!" Hát már hogy a fenébe ne járnánk arra, gondoltam magamban, és a lelki szemeim előtt párizsi emlékek, mindenféle mille-feuille-ök, éclairek és macaronok jelentek meg.

Pötzleinsdorfról annyit tudtunk, hogy ott van a 41-es villamos végállomása, ami a 18. kerületet, a szeretnivaló Währinget átszelve érkezik meg a Pötzleinsdorfer Schloßparkhoz. A meghívás birtokában úgy döntöttünk, hogy egy füst alatt megnézzük a parkot is, amiről már sok jót hallottunk.

Oldalak

Utazás
Már nincsen sok hátra, és hamarosan beindul a szezon a Balatonnál. Azonban az oda utazóknak készülniük kell néhány éles változásra.
Lifestyle
Gyakorlatilag a Microsoft adta ki a listát, hogy mely programok gátolják meg a Windows frissítését. Persze pánikba esni nem kell, mivel van megoldás.