Csokimúzeum Bécsben - Akár a földi mennyország!

Ha a vártnál kicsit nehezebben érkezik meg a tavasz, mi lenne alkalmasabb a hangulatjavításra, mint a csokoládé? Rengeteg csokoládé. Bécs 23. kerületében, Inzersdorfban található a nagymúltú családi cég, a Heindl csokoládéüzeme és múzeuma. Könnyen elérhető édes csábítás.

Legyen már tavasz! Vagy csokoládé!

Mozart szobra előtt a Burggartenben ugyan már frissen kiültetett sárga árvácskák rajzolják ki a violinkulcsot, de hideg eső esik, és nem érezni a tavaszt a levegőben. Olyannyira vágyik az ember a boldogsághormonra ilyen időben, hogy arra egy Sacher már nem is elég. Csokoládé kell ide, rengeteg. Úgyhogy irány Inzersdorf!

Irány a 23. kerület!

Elsőre talán vad dolognak hangzik megcélozni Bécs 23. kerületét, de szerencsére ott az Operától induló Badner Bahn. A kicsit béna színű, homoksárga-kék villamosok Baden történelmi fürdővárosát kötik össze a fővárossal, és ezzel mehetünk ki a Shopping City Südbe is, ha nem akarunk autót használni. Bécs határáig normál menetjeggyel vagy Wien 100-as bérlettel vehetők igénybe.

Az Inzersdorf megállótól öt perc séta a Willendorfer Gassén álló csokigyár színes épülete, el sem lehet tévedni. A Confiserie Heindl családi vállalkozásként indult 1953-ban. Walter és felesége Maria Heindl a ma már klasszikusnak számító likőrös pralinékkal kezdték. 1967-re kinőtték a belvárosi műhelyüket, és elköltöztek a 23. kerületbe, ahol ma az üzem mellett múzeumot és mintaboltot is működtetnek.

Oldalak

Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.