Csokimúzeum Bécsben - Akár a földi mennyország!

Ha a vártnál kicsit nehezebben érkezik meg a tavasz, mi lenne alkalmasabb a hangulatjavításra, mint a csokoládé? Rengeteg csokoládé. Bécs 23. kerületében, Inzersdorfban található a nagymúltú családi cég, a Heindl csokoládéüzeme és múzeuma. Könnyen elérhető édes csábítás.

Legyen már tavasz! Vagy csokoládé!

Mozart szobra előtt a Burggartenben ugyan már frissen kiültetett sárga árvácskák rajzolják ki a violinkulcsot, de hideg eső esik, és nem érezni a tavaszt a levegőben. Olyannyira vágyik az ember a boldogsághormonra ilyen időben, hogy arra egy Sacher már nem is elég. Csokoládé kell ide, rengeteg. Úgyhogy irány Inzersdorf!

Irány a 23. kerület!

Elsőre talán vad dolognak hangzik megcélozni Bécs 23. kerületét, de szerencsére ott az Operától induló Badner Bahn. A kicsit béna színű, homoksárga-kék villamosok Baden történelmi fürdővárosát kötik össze a fővárossal, és ezzel mehetünk ki a Shopping City Südbe is, ha nem akarunk autót használni. Bécs határáig normál menetjeggyel vagy Wien 100-as bérlettel vehetők igénybe.

Az Inzersdorf megállótól öt perc séta a Willendorfer Gassén álló csokigyár színes épülete, el sem lehet tévedni. A Confiserie Heindl családi vállalkozásként indult 1953-ban. Walter és felesége Maria Heindl a ma már klasszikusnak számító likőrös pralinékkal kezdték. 1967-re kinőtték a belvárosi műhelyüket, és elköltöztek a 23. kerületbe, ahol ma az üzem mellett múzeumot és mintaboltot is működtetnek.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!